1 Mayıs paraları ödenmedi diye sendikanın LTB'de Pazartesi günü işi bırakma eylemi düzenleyeceğini duyurmak için çalışanlara gönderdiği mesaj Mehmet Harmancı'nın tepki göstermesine neden oldu.
Harmancı soyyal medyada tepkisini şu sözlerle gösterdi...
"Ben hayatım boyunca açık ve dürüst olmaya çalıştım ne kadar böyle algılanıyor insanlar tarafından bilemiyorum. Bugün ayın son iş günü ve devlet katkısı mesai sonuna doğru belediyeye aktarıldı ve henüz hesaba dahi işlenmedi. Çalışanlarımıza katkı ile birlikte maaş ödemelerimizi rutin bir şekilde yapacaktık. Sendika bugün üyelerine bir mesaj attı ve pazartesi günü iş bırakma kararı aldıklarını söyledi. 1 mayıs ikramiyelerini gününde ödeyemeyeceğımızi sendikaya 15 gün önce belirtmiştik ve bu konuda neler yapabileceğimizi yine konuşalım şeklinde ayrılmıştık.
3 aydır sosyal sigorta ihtiyat sandığı ve vergi yatırimlarımızı eksiksiz yapıyoruz ve buda pek tabi ki takdir edersiniz ki zorlayıcı bir unsur . 
3 aydır evine maaş götüremeyen Esentepe'de geçtiğimiz gün sadece uyarı grevi yapan sendika, aylarca maaş alamayan ve halen geriye dönük maaşı bulunan başka belediyelerde bu uygulamayı aklına dahi getirmeyen sendikamız iş Lefkoşa olunca 29'unda ödenmeyen maaşlar için grev kararı alıyor. Çalışanlarımıza herhangi bir geriye dönük borcumuz yokken üstelik.
Takdir halkımızın, kamuoyunun ve sağduyulu çalışanlarımızındır."





Editör: TE Bilisim