Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, “siyasette değişim ve reformları hayata geçirmek için” Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Yenierenköy’ü ziyaret ederek, Yenierenköy Erdoğan Hoşsöz Kültür Sarayı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Siber’e Yenierenköy ziyaretinde CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ve CTP-BG MYK üyeleri eşlik etti.

Sibel Siber burada yaptığı konuşmada, “ülkede 40 yıldır bir liderliğin hüküm sürdüğünü ve bunun artık sorgulanması gerektiğini” söyledi.

Sadece “seçim kazanma üzerine kurulu bir sistem yaratıldığını” savunan Siber, Kıbrıs Türk halkının da bu sistemin bir parçası olmaya mecbur bırakıldığını öne sürdü.

“HARİTALARLA HALKI KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, müzakerelerde henüz toprak konusunun ele alınmamış olmasına rağmen federal çözüme karşı olan bazı kesimlerin kendi kendilerine ürettikleri haritalarla halkı korkutmaya çalıştıklarını belirtti.

Kıbrıs Türk halkının Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı için sandık başına gideceğini ifade eden Sibel Siber, “Sadece kendiniz için değil, aynı zamanda oy hakkına sahip olmayan çocuklarınız için de oy vereceksiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde danışma kurulları kuracaklarını belirten Sibel Siber, her kesimin görüşlerine başvurarak paydaşların katılımını sağlayacağını ifade etti. Siber, güçlü bir yapı kurarak güçlü bir şekilde müzakere masasına oturup Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını savunacaklarını kaydetti.

“ANASTASİADİS’İN MASADAN KAÇTIĞINI KİMSEYE ANLATAMIYORUZ”

Şu an lobicilik faaliyetlerinde çok zayıf olduğuna işaret eden Sibel Siber, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in haksız olmasına rağmen masayı terk ettiğini ancak bunun dünyaya anlatılamadığını belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı’nın, dünyada Kıbrıslı Türklerin toplum lideri olarak tanındığını ifade eden Siber, şimdiki cumhurbaşkanının bu imkanı kullanmadığını iddia etti.

Seçilecek cumhurbaşkanının sadece müzakere eden bir lider olmaması gerektiğine vurgu yapan Siber, “siyasi partilerin iç sorunlarına müdahil olan bir cumhurbaşkanı değil, ülkenin iç sorunlarına müdahil olan bir cumhurbaşkanı” olması gerektiğini kaydetti.

Nisan ayında değişimin başlayacağına dikkat çeken Siber, “Hep birlikte çözüme ve barışa kavuşacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 
Editör: TE Bilisim