KKTC Karadeniz Kültür Derneği 5. Geleneksel Hamsi Festivali, Pazar günü saat 11.00’de İskele Eski Askeri Kışla alanı içerisinde bulunan dernek şubesinde yapılacak.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Turan Büyükyılmaz tarafından yapılan açıklamada, festivalde, Kıbrıs Türk Folkloru, Karadeniz Folkloru, horon ve tulum gösterileri eşliğinde “hamsi ziyafeti” verileceği kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nden “Kuzeyin Uşakları” horon ekibinin de etkinliğe katılacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Çeşitli sebepler ile bir araya gelemeyen ülke insanımızın bir araya gelmesine, dostlukların pekiştirilmesine, birlik ve beraberliğin piknik havası içersinde artırılacak olması, ülkemizin birlik- beraberlik duyguları içerisinde kardeşlik duygusunun geliştirilmesi ve kaynaştırılması çaba ve gayretlerine şevk vermektedir.

Amacımız; adamızda yaşayan farlı kültürleri bir araya getirmek. Bu nedenle de festivalimizde Hamsi’nin yanı sıra Şeftali Kebabı da yapacağız.

Bu yıl festivalimizde sahne alacak olan ses sanatçımız Tuncay Gargar olacak. Anavatanımızdan misafirlerimizin de katılımı olacaktır.”

Festivale tüm KKTC halkının davetli olduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilisim