Ceren ERCİH


Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Kemal Dürüst, artık siyasiler olarak halkın sorunlarına çözüm bulunması gerektiğine işaret etti. Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in yeni Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın önderliğinde ve Ömer Kalyoncu’nun kuracağı hükümetin başarısız olma şansının olmadığının altını çizen Kemal Dürüst, “Artık halkın sabrı kalmadı.”

Ulusal Birlik Partisi’nde yaşanan tüzük çalışmasına da değinen Kemal Dürüst, bunun bir devrim olacağına dikkati çekti.

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili (UBP) Kemal Dürüst, Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu programının konuğu oldu. ‘Artık siyasiler olarak halkın sorunlarına çözüm olmalıyız’ diyen Dürüst, CTP-BG’nin yeni Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın hükümeti kurmakla görevlendirdiği Ömer Kalyoncu’nun kuracağı hükümette de başarısız olma şansının olmadığını, çünkü artık halkın sabrı kalmadığını ifade etti.

“ÜLKEDE İŞLER İYİYE GİTMİYOR”

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, ülke de işlerin iyiye gitmediğini ise şu sözlerle ifade etti; “Hükümet artık var mı yok mu tartışması var memlekette. Ülkede işler iyiye gitmiyor. Halkımızın sandığı gibi kişiler çıkacak da toplumu kurtaracak değil, gayri yasal kurum ve kuruluşlar ortaya çıkar ve demokratik süzgeç çalışmamaya başlar.”

“MASAYI DAĞITMAMIZ VE MASAYI YENİDEN OLUŞTURMASI GEREKİR”

Ülkedeki sıkıntıların halka da ekonomik olarak yansıdığına işaret eden Kemal Dürüst ; ”İnsanların ürettikleri, alın terlerinin karşılığında hükümet, devlet ne yapıyor? Turizmci feryat ediyor, sanayici feryat ediyor, iş adamı sıkıntılar içerisinde, döviz, elektrik zamları karşında ezilip büzülüyor. Bugün ülkede 500’ü aşkın şu anda elektriği kesik olan evler var.

Bu kişiler bunu bilerek, isteyerek yapmadılar. Burada bir sıkıntı var. Burada CTP-UBP- DP-UG demiyorum. Ülke siyasetinin artık bir şekilde masanın üzerine vurup, masayı dağıtmamız ve masayı yeniden oluşturması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

“HER NOKTADA ACİZ BİR HÜKÜMETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Halk penceresinde siyaseti değerlendirdiğinde ülkede birçok şeyin yapılmadığının da halk tarafından fark edildiğini kaydeden Kemal Dürüst; “Vatandaş siyasetçiyi iş yapması için seçiyor. Son iki yılda öylesi bir hükümetle karşı karşıyayız ki, her noktada aciz, hiçbir iş yapmıyor. Baktığımızda ülkede çok da bir şeyin yapılmadığı ortadadır. “ dedi ve hükümet artık istifa edecekse etsin dedi.

“BU BİR DEVRİM”

Yapılan tüzük çalışmasına da değinen Kemal Dürüst; “Ulusal Birlik Partisi şu anki sıralamada birinci partidir. UBP olarak ben çok olumlu tepkiler alıyorum. Tamamen halka açılan bir tüzük oldu. Delege ile temas ederek kendi adaylığını garanti altına almaya çalışacak bir milletvekili şu anda 3-5 bin üye ile temas edecek. Bir genel başkan 10 bin üye ile temas edecek. Bu bir devrim iyi kullanılır ise de demokratikleşme adına kullanılan son derece ciddi olumlu bir adımdır” şeklinde konuştu.

“HALK ARTIK SONUÇ İSTİYOR”

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst son olarak şunları kaydetti; “Sayın Mehmet Ali Talat nasıl bir hükümet kurar ise kursun, başarısız olma şansı da olmamalıdır. Çünkü halk bir çıkmazdadır. Halk artık sonuç istiyor. Biz siyasetçiler olarak halk yararına ne yapabiliriz bunu tartışmalıyız.” 
Editör: TE Bilisim