Ceren ERCİH /STAR KIBRIS

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Girne Belediyesi’nin mevcut durumu ve hedefleri ile ilgili açıklamada bulundu

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. 2015 yılında bütçe olanakları çerçevesinde personel alımı yapacaklarını kaydeden Güngördü, “Sümer Aygın gibi 113 kişiyi işe almayacağım” dedi. “Kordon boyu bizim için kanayan yaradır”ifadesinde bulunanGüngördü, en kısa zamanda kordon boyunun düzenleneceğini sözlerine ekledi. Kent Kurultayı hakkında açıklamalar da da bulunanGüngördü,kurultayla birlikte artık halkında, belediyeyi denetleyebileceğinin altını çizdi.

“AYNI ANDA 113 KİŞİ ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”
2015 yılında bütçe olanakları çerçevesinde personel almayı düşündüklerini belirten Güngördü, “2014 ile 2015 arasında Girne kenti açısından bir farklılık var” dedi. Güngördü, eski belediye başkanının seçime 15 gün kala 113 kişilik işçi alımı yaptığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; “2014 yılı başlarında Girne Belediyesi’nde yaklaşık 200 kişi çalışıyordu. Artık Girne Belediyesi’nde 310 kişi çalışıyor. Maalesef üzülerek söylemek isterim ki, Haziran ayında gerçekleşen seçimlerde geçmiş belediye başkanı bir anda karar verdi ve belediye kadrolarına 113 kişi daha kadroladı. 200 kişilik bir kadroya hangi cesaretle 113 kişi daha ekliyorlar? 2015 yılında bütçe olanakları çerçevesinde personel almayı düşünüyoruz. Biz aynı anda 113 kişi almayı düşünmüyoruz. Yapılan bu işin yanlış olduğunu, hatanın çocuklardan kaynaklanmadığını ben biliyorum. Bu durum bütçe olanakları ile de ilgili bir şeydir.”

“GÜNDEMİMİZDE HİZMET VAR, İŞ YAPMA VAR”
Herhangi bir siyasi partiye bağlı kalıp kalmayacağı ile ilgili açıklama yapan Güngördü, Belediye Başkanının mümkün olduğu sürece bağımsız kalmasını, Belediye Başkanı herhangi bir parti mensubuna ait olsa dahi rozetini kapı dışarısındabırakması gerektiğini belirtti. Güngördü; “Belediye başkanı gerçekten mümkün olduğu kadar bağımsız kalmalıdır. Bizim bağımsız seçilmemizi de bazı kesimler yadırgadı ama biz gerçekten yapacaklarımızı ve yapamayacaklarımızı açık bir şekilde söylediğimiz için Girne halkı geçmiş seçime göre çoğunlukla bizi seçti. Gündemimizde şu anda öyle bir şey yoktur. Gündemimizde Girne’ye hizmet var, iş yapma var” dedi.

“GÖREVDE OLDUĞUMUZ SÜRECE, KENT KURULTAYI DEVAM EDECEK”
Kente bir kimlik kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden Güngördü, kurultayı bunun ilk adımı olarak tanımladı. Güngördü, “Girne sözleşmesi bizim için çok önemlidir, kurultay çok önemlidir. Eski kurulan kurultaylardan farkı, aktif katılımcılar olmasıdır” dedi. Güngördü, sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğer bunun sonucunu alırsak ve Girne halkı benimserse, 2015 yılının Kasım ayında tekrardan böyle bir şey yapıp, yeni el atılmamış konu varsa veya çıkan konuların takibi ile ilgili bir sıkıntı varsa orada, tekrar bir görüş ve düşünce alacağız. Biz bunu görevde olduğumuz sürece ve ihtiyaç olması halinde yeniden tekrarlamayı düşünüyoruz.”

“HALK BİZİ DENETLESİN”
Kent kurultayı ile halkın da denetim yapabileceği bir ortamın oluşmasını sağladıklarını belirten Güngördü; “Kaçak bir şey, aksi bir şey yapmacığımızı düşündüğüm için denetime açığız, halk bizi denetlesin” dedi.

“GİRNE HALKI 29 HAZİRAN’DA KARARINI VERDİ”

Seçimlerin 29 Haziran’da yapıldığını ve halkın kendilerini seçtiğini hatırlatan NidaiGüngördü, seçim tartışmalarının halen devam ettiğini şu sözlerle belirtti; “Kenti yönetmek iddialı bir şeydir. Eski belediye başkanı çıkıyor, şimdiki yönetimi ve belediye meclis üyelerini suçlayıcı açıklamalarda bulunuyor. Haddini aşacak derecede bize sataşmalar yapılıyor ama biz 6 aydır sabrımızı koruyoruz. Seçim tartışmaları bazılarına göre bitmedi ama seçim bitti. Biz de bazı arkadaşlar seçim olduğunu kabullenemiyor. Hala daha zannediyorlar ki 29 Haziran gelmedi. Kent halkı kararını verdi.”

“SÖYLEDİKLERİNE KARGALAR BİLE GÜLER”
Yeşil alanlar konusunun belediye meclisinde gündeme geldiğini ifade eden Güngördü, şunları aktardı; “Geçenlerde belediye meclisinin gündemine bir yeşil alan konusu geldi. Vatandaşın birisi belediye meclisine bir mektup yazdı dedi ki; “Falan nokta da bulunan bir yeşil alanı kendi arazim ile takas edeyim siz bana buradan bir dönüm verin ben de size bunun karşılığında bir dönümden fazla vereyim.”Bir belediye başkanının görevi gelen dilekçeleri belediye meclisinin önünde görüştürmektir. Bunlar hep belediye meclisinden gizlendi, örtüldü, savcılığa yanlış yazılar yazıldı. Belediye meclisine gelmiş bir konu da belediye başkanının gizli iş yapma hakkı var mı? 12 sene belediye başkanlığı yapmış bir kişiye yakışmayacak bir şekilde el altından bu yeşil alan el değişiyor dendi. Belediye meclisinde gündeme gelmiş bir konu el altından nasıl yapılır? Söylediklerine kargalarda güler.”

“KORDON BOYU KANAYAN YARADIR”
Kordon boyunu en kısa zamanda düzenleyeceklerini de ifade eden Güngördü, ‘Kordon boyu kanayan yaradır’ dedi. Kordon boyundaki çok başlılığa dikkat çeken Güngördü, sözlerini şöyle tamamladı; “Yatlardan dolayı limanlar dairesi var, giriş çıkışlarda gümrük var, turizm, eski eserler, hayvancılık dairesi var. En önemlisi esnaf var. Tüm bunlara baktığınız zaman bir yetki karmaşası olduğu ortadadır. Bilerek ve isteyerek kordon boyu turizme teslim edildi şimdi bunun acısını yaşıyoruz. Ben gidip Serdar Bey ile görüştüm ve limanı geri istediğimizi kendisine açık açık söyledim.”  
Editör: TE Bilisim