Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) gerek Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) ve gerekse halkımızı doğrudan ilgilendiren konuları sorgulamaya ve halkımız adına cevap istemeye devam etmektedir.
Başbakan ve enerjiden sorumlu Bakan kablo ile elektrik getirilmesi konusunda bir an önce Türkiye Cumhuriyeti (TC) ile protokol imzalama sevdasından yanıp tutuşuyor. KTHY yok edilirken yerine daha kaliteli ve ucuz hizmet sunacak havayolları kurulacağı vaad edilmişti. Sonuç ortadadır.
Su geleceğinde Mesarya Ovaları suya kavuşacak ve her taraf yemyeşil olacaktı. Şimdi ise durumu öyle bir hale geldi ki aynı suya her belediye kendi istediği tarifeyi uyguluyor. Ortada bu karmaşanın hesabını veren yok. Hani su daha ucuz olacaktı? Hani sulu tarıma geçilecek ve Kıbrıs Türkü ihya olacaktı.
Türkiye’den kablo ile gelecek elektrik üstüne de bol bol vaadlerde bulunulmaktadır. Şimdi özel sektör ve işverenleri pasifize etmek için kablo ile gelecek elektrikte belirlenecek sektörlere TEŞVİK verilecek denmektedir.
Örneğin oteller gibi bazı sektörlere bu gün de TEŞVİK verilmektedir. Yani iş adamlarına ucuz elektrik kullandırılmakta ve farkı da KIB-TEK’e devlet tarafından ödenmesi gerekmektedir. ÖDENMESİ gerekmektedir ancak devletin sadece ucuz elektrik kullandırarak ödemesi gereken rakam 20 Milyon TL’yi bulmuştur. Devletten ne ses var ne de KIB-TEK’e ödenen bir kuruş bulunmaktadır.
Sonuç olarak KTHY’ye ne olmuşsa, su konusunda ne yaşanmakta ise elektrik konusunda da beş beteri yaşanacak endişesi içerisindeyiz. Endişe etmeyelim diyenlere halk adına soruyor ve cevap bekliyoruz.
Teşvik borucunuzu niye ödemiyorsunuz?
Kablo ile elektrik gelmesi halinde bunun tüketiciye yansıması kaç para olacaktır? Şeffaf bir yönetim iseniz bunu halkımıza açıklamak zorundasınız.

Umut Öksüzoğlu
EL-SEN Yönetim Kurulu Başkanı
Editör: TE Bilisim