İki öğretmen sendikasının “Fetullah Gülen’in faaliyetlerine dayalı olduğu iddia edilen Türkiye’deki askeri darbenin sorumluları Türkiye’de hükümet olmuş tüm siyasi partilerdir” denilen ortak açıklamasında, “Din öğretimi adı altında eğitim süreçlerinde yaratılan beyin yıkama operasyonlarına zemin yaratan okulları açanlar, şu anda askeri darbe ile başlayıp devam eden siyasi depreme neden olmuşlardır” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Adamızın kuzeyinde yıllardan beri çeşitli tarikatların siyasetle yakın çalışarak okullar, yurtlar ve tarikat evlerinde faaliyet gösterdikleri ortadadır. Akıtılan milyonlarca dolarlık kaynağı belirsiz paralarla bu faaliyetleri on binlerce askerin, güvenlik güçlerinin ve siyasetçilerin bilgisi dahilinde açıkça devam ettirmektedirler.

Yüksek İdare Mahkemesi’nin kapatma emri verdiği ‘Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin’ gerek açılışında gerekse şu anki faaliyetlerini yürütmesinde aktarılan kaynak ve bunu alan vakıf ile buna izin veren politikacılarla paranın kaynağı kamuoyu tarafından bilinmeli ve sorgulanmalıdır. Burası bir devlet okulu ise her şey şeffaf ve hesap verebilir olmalıdır.”
Editör: TE Bilisim