-Emekli Polisler Derneği Genel Başkanı Nurettin Çırakoğlu dün yaptığı yazılı açıklamada, ülke halkının bu benzeri hak arayışlarının yarattığı sorunları yaşamak zorunda olmadığını bildirdi. Çiftçiler Birliği’nin kendilerine göre haklı taleplerini gönülden desteklediklerini belirten Çırakoğlu, ancak hemen her yıl ayni zamanlarda alışılagelmiş ayni sorunlarla Lefkoşa sokaklarını savaş alanı görünümüne sokan bu tür eylemlerin halkı bezdirip sabrını tükettiğinin de bilinmesini istedi.
EPD genel Başkanı Nurettin Çırakoğlu açıklamasında şu görüşleri savundu:
“ Hak arayım derken halkı rahatsız edecek şekilde, evine, okuluna, işine, hastanesine gidemeyecek şekilde yollar trafiğe kapatılır ise, bunun adına eylem değil halka işkence denir.
Polisin bu gibi hallerde yollara araç park eden vatandaşın aracını çekip götürmesi gerekmektedir. Ancak ne var ki gelmiş geçmiş Hükümetler bu güne kadar polisin sorunlarını dinleyip, bu gibi olaylarda gerekli araç ve teçhizat alımını düşünmedikleri ortadadır.
Bir an önce, Hükümet ve Çiftçiler Birliği yetkilileri bir araya gelerek, Halka daha fazla işkence çektirmeden olaya son vermelerini ve halkın olan yolların bir an önce trafiğe açılmasını, yapılacak olan eylemlerini ise vatandaşı rahatsız etmeyecek alanlarda sürdürmelerini, aksi takdirde, gerek Hükümet yetkilileri gerekse hak arayanların haksız durumlara düşecekleri bir gerçektir” Lha
 
Editör: TE Bilisim