Haber Kameramanları Birliği başkanlığına Savaş Leylek getirildi.

Haber Kameramanları Birliği’nin 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul Divan Başkanlığını Ali Hançerli yaptı. Hançerli burada yaptığı konuşmada, basın camiasında yazılı basının önemi kadar görsel basının da önemli olduğunu belirterek, görsel basında kameramanlık mesleğinin önemine işaret etti, kameramanlığın herhangi bir haberi görsel olarak zenginleştirmenin tek yolu olduğunu kaydetti.

Birliğin geçmiş dönem başkanlığını yürüten Tamer Atagül de, 2 yıl yürüttükleri görevi devraldıklarında birliği daha ileri taşımaya çalıştıklarını ancak yönetim olarak yapabildikleri yanında yapamadıkları da bulunduğunu belirtti.

Birliğin bir binası bulunmamasından üzüntü duyduklarını dile getiren Atagül, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin de yardımı ile Basın Kartı Komisyonu’na bir üye gönderme kararı çıkmasından dolayı memnuniyet duyduklarını anlattı.

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali rapor aklandı, yetkili organların seçimine gidildi.

Genel kurulda tek aday Savaş Leylek birlik başkanlığına getirilirken, Arif Latif Mali Sekreter, Veli Kocaismail Genel Sekreter, Tarkan Kavaz ve Ahmet Aziz yönetim kurulu üyesi, Hasan Yağız ve Nedim Enginsoy da yedek üyeliğe seçildi.

Orhan Bayraktaroğlu ve Ali Sağdıç ise denetleme kurulu üyeliklerine getirildi.

Birlik başkanlığına seçilen Savaş Leylek, kameramanların sıkıntıları bulunduğunu belirterek, birliği kurumsallaştırmak istediğini, böylece kameramanların hem maddi hem de diğer sosyal kazanımlar elde edeceklerini anlattı. 
Editör: TE Bilisim