Gazimağusa Belediyesi, Güzelyurt-Gazimağusa arasındaki su hattında meydana gelen patlağın tamiratı için ekiplerini seferber etti. KKTC Su İşleri Dairesi’nin sorumluluğundaki ana su hattının büyük sanayi noktasında ortaya çıkan patlağın tamiratı için su işleri dairesiyle Gazimağusa Belediyesi ortaklaşa çalışma yaparak patlağın tamiratını tamamladı. Bugün sabah saatlerinde tespit edilen patlağın tamiratı için ekiplerin yoğun bir şekilde çalışmasından sonra patlak tamir edildi ve yarın 4 Temmuz’dan itibaren Güzelyurt’tan Gazimağusa’ya verilmeye başlanacak. Gazimağusa’ya su dağıtımı için öngörülen programa göre, bugün (3 Temmuz) akşam üzerinden itibaren 1 gün süreyle Karakol bölgesini kapsayan İsmet İnönü Bulvarı, Bahriyeli sokak, Yenişehir Bölgesi’ne; yarın (4 Temmuz) Tuzla Bölgesi ve 5 Temmuz’da ise Maraş Bölgesi’ne su verilecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konula ilgili açıklamasında, Belediye olarak yaz aylarının başlıca ihtiyacı olan su konusunda sıkıntı yaşanmaması için belediye ekiplerini seferber ederek devlet su işleri ile ortaklaşa çalışma yaptıklarını ve patlağın tespit edilmesinden sonra

süratle tamirat işleminin tamamlandığını belirtti. Belediyeye ait deniz suyu arıtma tesisinden sağlanan suyun yanında, Gazimağusa’ya kesintisiz bir şekilde su sağlamak için Güzelyurt hattının önemli bir kaynak olduğunu, Güzelyurt’tan gelen su miktarın yeterli miktarda olması için Su İşleri Dairesi ile sürekli olarak temas halinde olduklarını söyledi. 
Editör: TE Bilisim