Güzelyurt Hastanesi’nin temeli Çarşamba günü Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından atılıyor.

Hastanenin yapımı için bugün Sağlık bakanlığı ile ihaleyi kazanan firma arasında protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Meclis’te yöneltilen eleştirileri yanıtladı. Konu ile ilgili Başsavcılıktan görüş aldıklarını belirten Sucuoğlu, Başsavcılığa göre Bakanlığın, ihale şartnamesine uygun olarak sözleşmeyi imzalaması gerektiğini kaydetti.

Sucuoğlu hedeflerinin 9 ay içerisindeHastane’nin birinci etabını tamamlamak olduğunu da belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nda yer alan imza töreninde Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun yanı sıra, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Güzelyurt Sivil Toplum Platforumu hazır bulundu.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, birinci hedeflerinin Güzelyurt bölgesine yıllardır özlemi çekilen sağlık hizmetinin götürülmesi olduğunu kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, “ikinci önemli konu ise devletin Güzelyurt topraklarına sahip çıkması; bunun ispatı da oraya 120 yataklı hastaneyi yapmasıdır” dedi.

Devletin Güzelyurt’u vermek gibi bir niyeti olmadığını kaydeden Bakan Sucuoğlu, zaman zaman çıkan dedikoduların yapılacak hastane ile sonlanacağını söyledi.

Mütahitler Birliği ile ilgili firma arasında yaşanan anlaşmazlıkları hatırlatan Bakan Sucuoğlu, hastane ile ilgili atılacak imzada herhangi bir yasal sıkıntı olup olmayacağı konusunda Başsavcılıktan görüş aldıklarını söyledi.

Bakan Sucuoğlu, Savcılıktan alınan bilgi ile yargı anlamında bir sıkıntı yaşanmayacağını anladıklarını ve sözleşmeyi imzalamaya karar verdiklerini anlattı.

Hastane’nin ilk etabını 9 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Sucuoğlu, temellerin Çarşamba günü Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından atılacağını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst Güzelyurt’a hastane yapılmasının insanlık adına önemli olduğunu kaydederek “hastane demek KKTC hudutları içinde Güzelyurt’un sonsuza kadar yaşayacağına halkın da inanması demektir” şeklinde konuştu.

Dürüst, birinci etap bitmeden ikinci etap için ihaleye çıkılacağını da vurguladı.

Güzelyurt Sivil Toplum Platforumu adına konuşan Şinasi Özdeş de,. Halkın güzelyurt’un geleceğine inanmadığı için 5 bin ailenin bölgeyi terk ettiğini belirterek,  hastane ile Güzelyurt’a sahip çıkıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı adına Müsteşar Kemal Deniz Dana ile ihaleyi kazanan Ali Kofalı Construction Ltd direktörü Ali Kofalı protokole imza attı.

Editör: TE Bilisim