Güzelyurt Belediyesi, şehrin en uç noktasının kent merkezine kaldırımla bağlanması çalışmalarına, etaplar halinde devam ediyor.

Belediye ekipleri bu çerçevede Güzelyurt-Girne anayolu üzerindeki Ramiz Turan Caddesi’nin bir bölümünde kaldırım çalışması başlattı.

Belediyeden verilen bilgiye göre, ekipler tarafından kazı yapılan bölgede öncelikle yağmur suyu-drenaj sistemi inşa edileceği, altyapı çalışmasının tamamlanmasının ardından kaldırım döşenmesine başlanacağı bildirildi.

Kaldırım döşenecek güzergâhta vatandaşların yolu daha güvenli olarak kullanmasının sağlanacağı bildirilirken, kent genelinde ve bağlı köylerde kaldırım ihtiyacı olan bölgelerde çalışmaların sürdürülmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Geçen ay imzalanarak hayata geçirilen ihale kapsamında Bostancı yağmur suyu drenaj ve asfalt çalışmaları ile Güzelyurt asfalt işlerini kapsayan projenin yapımına başlandığı da ifade edilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti katkıları ile gerçekleşecek ihalelerin Mart ayında tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi.
Editör: TE Bilisim