İSKELE BELEDİYESİ ALTINOVA KÖYÜ ATATÜRK BÜSTÜ YAPIMI VE REKREASYON ALANI DÜZENLEME PROJESİ HAYAT BULUYOR.

İskele Belediyesi kent sınırları içerisindeki köylerde yürütmekte olduğu çalışmalara yeni projelerin hayata geçirilmesi ile devam ediyor.

Köylerde yaşayan kentdaşların daha çağdaş ortamlarda buluşmalarını ve sosyal entegrasyonu sağlamak hedefiyle hazırlanan projelerden biri de İskele’nin güzel yerleşim birimlerinden Altınova köyünde hayat buluyor.

Kurumun proje yönetim birimi tarafından yönetilen ve ilk etap olarak 1,500 metrekarelik alan üzerinde uygulanmaya başlanan proje kapsamında; Atatürk büstü yapımı, yürüyüş parkurları, çocuk oyun parkı, açık alan fitness alanı, çok amaçlı spor sahası (basketbol, voleybol, futbol), yeşil alanlar oluşturulurken kent mobilyalarının yerleştirilmesi ile Altınovalıların günün tüm zamanlarında kullanabilecekleri bir yaşam alanı yaratılması hedefleniyor.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediyenin öz kaynaklarından finanse edilen projenin uygulamasının kendi teknik ekiplerinin kontrollünde imar bölümünde çalışan vasıflı personel tarafından yürütülmekte olduğu ifade edildi.

Yürütülen çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, korunmuş doğası ile ön plana çıkan Altınova köyünde güzel bir projeye imza atmakta olduklarına dikkat çekti. Köyde yıllarca eksikliği hissedilen Atatürk Büstü yapımı yanında halkın kaliteli ve hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekan yaratmakta olduklarına vurgu yapan Orun, projenin İskele Belediyesi’nin kurumsal yapısı içerisinde gerçekleştirilmekte olmasının önemini ifade etti.

İskele Belediyesi’nin kırsal kesimde yürütmekte olduğu stratejinin bir modülü olan projenin üç ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Orun, yeşil alanları ve çağdaş donanımlarıyla yaratılmakta olunan eserlerin büyüme kenti İskele’ye değer kazandırdığını belirtti.
Editör: TE Bilisim