YDÜ'nin davetlisi olarak 2 gün KKTC'de bulunan Tokat Valisi YDÜ Kurucu Rekrörü Dr. Suat İ. Günsel’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarete Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’nin yanı sıra, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Tokat Milletvekilleri Dilek Yüksel ve Şükrü Ayalan, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gündüz, Tokat AKP İl Başkanı Eyüp Eroğlu ve Mihmandar Çağrı Somtürk’te katıldı.

YDÜ Kurucu Rektörü kabulünde, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu,YDÜ Tanıtma Dairesi Müdürü Mustafa Ufuk Çelik'de hazır bulundu.

Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ada’da sadece YDÜ’de bulunan fakültelere değinirken, Türkiye’ye olan minettarlığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin son 13 yılda büyük başarılar elde ettiğini de kaydeden Kurucu Rektör Dr. Günsel, bügün bütün dünyanın Türkiye’ye imrenerek baktığını vurguladı.

Kurucu Rektör Türkiye İnsanının Türk vatandaşı olmaktan iftihar ettğini belirtirken, vatandaşın artık kendini güvende ve ayrıcalıklı hissetmeye başladığını sözlerine ekledi.

Son 30 ayda da Kıbrıs Türkü’nün de başının daha dik durduğunu dile getiren Kurucu Rektör, vatandaşın artık Güney Kıbrısı kendinden üstün görmediğini ifade etti.

Kurucu Rektör Dr. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’nin olanaklarından bahsederek, Büyük Kütüphanenin110 milyonun üzerinde dijital materyalin bulunduğunu Büyük kütüphane’nin aynı zamanda Türk Dünyası’nın Merkez Kütüphanesi olarak kabul edildiğini ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokole bağlı olarak 1116 Kütüphaneninde otomasyon sisteminin YDÜ tarafından bittiğini sözlerine ekledi.

KKTC’de ilk ve tek olan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin varlığına da dikkat çeken Dr. Günsel, ülkede en önemli sorunlarından olan sağlık sorununu da çözmüş olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydederken, halk sağlığının herşeyden önce geldiğinin altını çizdi.

YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günselile Tokat Valisi ve heyeti karşılıklı olarak hediye taktim 2 gün boyunca KKTC’de hediye taktimi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim