YDÜ’den yapılan açıklamaya göre; Gagauzya Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen törene, Gagauz Halk Meclisi Başkanı Dimitriy Konstantinov, parlamenterler, YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Genel Koordinatör Görkem Bulunç, YDÜ mezunları, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı.

GÜNSEL: “SİZİN ÇOCUKLARINIZ BİZİM DE ÇOCUKLARIMIZDIR”

Doç. Dr. İrfan S. Günsel törende yaptığı konuşmada, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in önderliğindeki YDÜ Ailesi’nin misyonunun sadece kendi ülke insanı ve devletine hizmet etmek olmadığını belirtti.

“Dünyanın neresinde olursa olsun, dilini, benliğini, kültürünü koruyarak geliştiren özelde siz ve sizler gibi kardeşlerimizin, genelde ise insanlığın mümkün olan en üst seviyede eğitim ve sağlık olanaklarımızdan yararlanması için her zaman büyük gayret gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Pırıl pırıl gençler yetiştiriyorsunuz. Bizler sizin geleceğinizi kendi geleceğimizden ayrı tutmuyoruz. Sizin evlatlarınız bizim de evlatlarımızdır” diyen Günsel, gelecek nesilleri iyi yetiştirerek, ülkelerini ekonomik, sosyal ve diğer bütün alanlarda güçlendirmeleri yolundaki katkılarının devam edeceğini kaydetti.

Gençlerin, halk ve devletlerini ileriye taşımalarını temin etmek amacıyla gereken fedakarlıkları bundan sonra da yapmayı sürdüreceklerini belirten Günsel, kendine tevcih edilen nişan için teşekkür etti.

Günsel, Liyakat Nişanı’nı özelde Yakın Doğu Ailesi, genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına kabul ettiğini ifade ederek, nişanı her zaman onurla taşıyacağını söyledi.

GÜNSEL’E FAHRİ BAKANLIK...

Bu arada Doç. Dr. İrfan İ. Günsel başkanlığındaki Yakın Doğu Üniversitesi heyeti onuruna başkent Komrat’ta yemek veren Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Günsel’i fahri bakan ilan ederek, Günsel’e bakanlık forsunu hediye etti.

GÜNSEL, OKULLARI ZİYARET ETTİ

Gagauzya temasları kapsamında bölgelere de ziyaretlerde bulunan İrfan S. Günsel, Avdarma bölgesindeki el sanatları okulu ile tarihi yerleri gezdi. Günsel’e bu ziyaretlerinde parlamenter ve Cumhurbaşkanı Adayı Buzadji Serghei eşlik etti.
Editör: TE Bilisim