Dr. Suat Günsel ve heyeti ilk olarak Kayseri valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Kayseri Valisi Düzgün kabulde yaptığı konuşmada, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel ve heyetini Kayseri'de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, KKTC'deki eğitimin büyük bir yol aldığını ve Yakın Doğu Üniversitesi'nde öğrenim gören yüzlerce Kayserili gencin var olduğunu bildiğini vurguladı.

Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel ise, Kayseri'de bulunmaktan büyük heyecan duyduklarını ve bu heyecanın 1974 Barış Harekatı’na dayandığının altını çizdi.

Dr. Günsel, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'e YDÜ hakkında bilgi vererek, Yakın Doğu Üniversitesi'nin 103 farklı ülkeden 26 bine yakın öğrencisi bulunduğunu kaydetti, YDÜ’nün dünya bilimine yaptığı katkılar ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret eden Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi ile ilgili bilgi vererek, Kayseri ile duygusal bir bağları olduğunu ifade etti.

Günsel, “Üniversitemizde 700 civarında Kayseri bölgesinden öğrenci var. Kayseri ile olan derin bağımız ve Kıbrıs Türkü’nün minnettarlığı sadece bu sayı ile ilgili değil. Bugünkü değerlerimize sahip olmamızda Kayseri’nin etkisi çok yüksek. 1974 Barış Harekatı’nda komandolar Kayseri’den geldi. Bu bakımdan Kıbrıs Türkü’nün buraya verdiği değer daha farklıdır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise konuşmasında, Kıbrıs ile gönül bağları olduğunu ifade etti. Özhaseki, “İnşallah bağımsız, hür ve gelişmiş bir ülke olarak sonuna kadar devam eder. Kıbrıs'ı kendimizden bir parça olarak görüyoruz” diye konuştu.

Ziyaretlerde Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, günün anısına birer plaket ve Kıbrıs el işi Lefkara takdim etti.

Günsel başkanlığındaki heyetin ziyaretlerine Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ile Erciyes Üniversitesi temsilcileri de katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’e ziyaretlerinde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, Veteriner Fakültesi Dekanı Ömer Memduh Esendal, Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan, Adana Temsilcileri Mevlüt Sezer ile Tijen Kopan eşlik etti.
Editör: TE Bilisim