Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Yedi günden bu yana Güney Afrika’nın uzun ve zorlu parkurlarında devam eden South Africa Solar Challenge uluslararası otomobil yarışında ülkemizi temsil eden NEU-RA 25 takımının 1900 km’lik parkuru geride bırakarak Swellendam’a ulaştığı belirtildi.

İ. Günsel; Hedefimiz tecrübe kazanarak önümüzdeki yarışlarda başa koşabilmektir…
Açıklamada, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. irfan S. Günsel’in 27 Eylül’de Güney Afrika’nın üç başkentinden biri olan Başkan ve Kabine Başkenti Pretoria’dan startı verilerek gerek iklim gerekse de uzun ve büyük yokuşların egemen olduğu parkurlarda yapılan ve bu güne kadar dokuz şehirin başarıyla geçildiği uluslararası yarıştaki amaçlarının ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söylediği vurgulandı. Açıklamada İ. Günsel’in “amacımız Dünya’ya Güneş enerjisinin önemiyle ilgili ülkemiz adına mesaj verirken, bu alanda tecrübe kazanmak ve önümüzdeki yıllarda başa koşabilmektir” dediğine yer verildi.

İ. Günsel FIA yetkilileri ile görüştü…
Aynı açıklamada, YDÜ mühendisleri, öğrencleri ile yöneticilerinden oluşan 12 kişilik NEU-RA 25 takımıyla birlikte Güney Afrika’ya Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ve Genel Koordinatör Görkem Bulunç ile birlikte giden Doç. Dr. İrfan S. Günsel’in Afrika’da bulunduğu süre içinde başta FIA Uluslararası Otomobil Federasyonu (Federation Internationale de l’Automobile – FIA) yetkilileri olmak üzere Uluslararası Solar Araba Federasyonu (International Solarcar Federation – ISF) temsilcileri ile de biraraya gelerek mevcut işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak çeşitli görüşmelerde bulunduğuna da yer verildi.

Afrika’nın üçüncü başkenti Cape Town’da KKTC Bayrağı’nı dalgalandıracağız…
Yedi günde ikisi başkent olmak üzere dokuz şehirde KKTC bayrağını dalgalandırdıklarını vurgulayan Doç. Dr. İrfan S. Günsel “hedefimiz yarışı tamamlayarak finishe ulaşmak ve Güney Afrika’nın son başkenti olan Parlamento ve Yasama Başkenti Cape Town’da da KKTC Bayrağı’nı gururla dalgalandırarak ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmaktır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim