Girne Belediyesinden yapılan açıklamada, belediyenin kent halkına daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla araç filosunu genişlettiğine işaret edilerek, bu çerçevede yeni vakumlu yol temizleme makinesiyle meydanlar, kaldırımlar ve yollarda temizliğin son derece hızlı bir şekilde yapıldığı belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili açıklamasında, kent genelinde temizlik çalışmalarına daha çok ağırlık verdiklerini, araç ve ekipmanların artırılmasıyla kent halkına daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Güngördü, “daha çağdaş ve daha temiz bir Girne” için çalıştıklarını belirterek, vatandaşları da çevreye karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Kent genelinde çevre temizliği konusunda farkındalık yaratma çalışmaları ve uyarı tabelalarının artırılmasıyla çevre temizliği konusunda halkın daha bilinçli olmasını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Güngördü, temiz bir çevrenin en önemli unsurunun duyarlı ve bilinçli insanlar olduğuna vurgu yaptı.

Güngördü, belediyenin her gün sabahın erken saatlerinden itibaren şehirde temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüğünü, ancak çevreyi kirletenlerin bir türlü önüne geçilemediğini vurgulayarak, çevre temizliği konusunda herkesin daha duyarlı olmasını istedi.
Editör: TE Bilisim