Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl A.Ş ve Banayan Beach Limited’e ait otel inşaatında planlama onayı bulunmayan ve Şehir Planlama Dairesi tarafından belirlenen fazla katların yıkımına bugün başlandığını açıkladı.

Güngördü, “26 Temmuz tarihinde açıklanan Girne-Çatalköy İmar Planı tasarısında turistik tesislerle ilgili kat artırımına ilişkin bir ibarenin yer almaması nedeniyle bahse konu şirket, taahhüt ettikleri sürenin dolmasının ardından planlama onayı bulunmayan katta bugün demirleri söküp, yıkım işlemine başlamıştır” dedi.

Nidai Güngördü, konuyla ilgili açıklamasında, Girne Belediyesi ile Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl A.Ş ve Banayan Beach Limited arasında imzalanan protokole değindi.

“BİNANIN YASAL OLMAYAN KISIMLARININ YIKILMASI SÜRECİ MAHKEMEYLE HIZ KAZANDI”

Güngördü, planlama onayında bulunmayan izinsiz inşaatın, katın ve ilavenin yıkılacağına dair taahhüt ve beyanların 21 Nisan’daki mahkemede kayıt altına alındığını, binanın yasal olmayan kısımlarının yıkılması sürecinin hız kazandığını söyledi.

Şirketin, Girne-Çatalköy İmar Planı’nın açıklanmaması veya imar planında kat artırımına ilişkin ibarenin yer almaması durumunda inşaatı “1 Temmuz’dan itibaren 30 gün içinde yıkacağı” yönünde taahhütte bulunduğunu hatırlatan Güngördü, şöyle devam etti:

“26 Temmuz tarihinde açıklanan Girne-Çatalköy İmar Planı tasarısında turistik tesislerle ilgili kat artırımına ilişkin bir ibarenin yer almaması nedeniyle bahse konu şirket, taahhüt ettikleri sürenin dolmasının ardından, 1 Ağustos’un resmi tatil olmasından dolayı planlama onayı bulunmayan ve Şehir Planlama Dairesi tarafından belirlenen fazla kat ve/veya kısımlarda bugün demirler sökülerek, yıkım işlemine başlanmıştır”

“AYRICALIK, İMTİYAZ TANIMA GİBİ DÜŞÜNCE VE NİYET YOK”

Güngördü, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı olan dünün resmi tatil olduğunu anımsattı, “Planlama onayı bulunmayan katta bugün demirler sökülüp yıkıma başlandı” dedi.

İlgili şirkete ayrıcalık, imtiyaz tanıma gibi düşünce ve niyetleri olmadığını söyleyen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Bunu daha önce de belirtmiştik” dedi. 

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

,İnşaatın izinsiz katlarında ilerlemeyi önlemek için mühürleme yetkilerini kullandıklarını, ara emri kararı alınmasını sağladıklarını ve bunun zaten görevleri olduğunu söyleyen Güngördü, konunun takipçisi olacaklarını da vurguladı.

Güngördü, “Kentimizde inşaat yaparken, veya iş yeri açarken yasalara ve tüzüklere uyulması gerek” açıklamasında da bulundu.

Editör: TE Bilisim