Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Emete İmge başkanlığındaki Evrensel Hasta Hakları Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Avrupa Hasta Hakları Günü kapsamında saat 14.30’da gerçekleşen kabulde bazı sağlık örgütü temsilcileri de hazır bulundu

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle kabulde yaptığı konuşmada, hasta sorunlarıyla ilgili sivil toplum örgütlerinin aslında hasta haklarıyla mücadele ettiklerini belirterek, insan hakkı olan bu hakkın olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

“Hasta hakları hayatımıza daha etkili şekil de girmesi lazım. Birlikte bunun için hareket ederek hasta hakları derneğini kurduk” diyen Bakan Gülle, yapılan çalışmaları ilerletmek gerektiğini vurguladı.

Sağlık Çalıştayı sonunda stratejik plan yaparak çalışmalara geçildiğini belirten Bakan Ahmet Gülle, yavaş da ilerlese de sürecin işlediğini kaydetti.

Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili olarak 7 Mayıs’ta Türkiye’den bir ekibin ülkeye geleceğini de ifade eden Bakan Gülle, ekibin gelişinin süreceği hızlandırabileceğini söyledi.

Bakanlığa bağlı çalışma grubunun yasalarla ilgili yaptığı çalışmalar yanında, otomasyon ve diğer çalışmaların da sürdüğünü belirtti.

Hasta haklarıyla ilgili çalışmanın AB ile uyumlu hale getirilmesi konusunda yaşanan sıkıntının bakanlıktan kaynaklanmadığını dile getiren Bakan Gülle, hasta hakları konusuna öncelik veren bakanlığın bir an önce hayata geçmesini istediğini vurguladı.

EMETE İMGE

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge ise, hasta hakları konusunda farkındalık yaratma yönünde uğraş verdiklerini belirterek, Bakan Gülle’nin girişimleriyle başlayan hareketin hasta hakları konusunda toplumda farkındalık oluşmasını sağladığını kaydetti.

Derneğin geçen yıl hasta hakları yasa taslağını bakanlığa sunduğunu anımsatan İmge, sözkonusu yasanın gelecek yıl diğer yasalarla birlikte yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi.

Düzenlenen Sağlık Çalıştayı’nda yer alarak çalışmalara katkı koyduklarını da belirten İmge, sürecin ülke koşullarına bağlı olarak yavaş ilerlediğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim