Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Derviş Dağman, bir vatandaş tarafından rüşvet istemekle itham edilen Mağusa Gümrük Dairesi çalışanı Mehmet Ertuna’ya deste için daire önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması sırasındea Dağman’a sendika üyeleri de eşlik etti.
Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman 2 Ekim 2017 tarihinde ispatsız, mesnetsiz ve asılsız iftira atılan Mehmet Ertuna’nın sendika olarak yanında olduklarını vurguladı.

Dağman, gümrük çalışanlarına yapılan suçlamaların kabul edilemez olduğunun altını çizerek, bu tür asılsız iftiraların yargıya intikal ettirileceklerini de ifade etti.

İddia edilen olay karşısında mağdur olan Mehmet Ertuna da yaptığı açıklamada, kendisiyle ilgili asılsız iddiaları tek yanlı olarak haber yapan ve teksip yayımlamayı da reddeden gazeteyle ilgili yasal işlem başlatacağını söyledi.

Gümrük Çalışanları Sendikası Avukatı Özge Uğraşın ise herhangi bir basın yayın organının, sendika çalışanı hakkında araştırma yapmadan, soruşturmadan, açık isim kullanarak veya kullanmayarak çirkin ve asılsız iddalarda bulunması halinde olayın yargıya taşınacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim