İlk ve orta dereceli eğitim kurumlarının yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle, dün okullarda karne dağıtılırken, bazı okullarda karne parası veya okul taksiti ödemeyen ailelerin çocuklarına karne verilmedi.

Uzman psikologlar, böylesi bir davranışın çocuklara yapılan psikolojik bir istismar olduğunu söyledi.

Yakın Doğu İlkokulu Müdürlüğü, “Okul ücretlerindeki eksik ödemelerinden dolayı, muhasebe tarafından uyarılan velilerin öğrencilerine karnelerini veremeyeceğimizden; üzülmemeleri için, karne günü çocuklarını okula göndermemelerini öneririm” dedi. 

Haluk DOĞANDOR/HABERAL KIBRISLI

İlk ve orta dereceli eğitim kurumlarının yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle, dün okullarda karne dağıtılırken, bazı okullarda karne parası veya okul taksiti ödemeyen ailelerin çocuklarına karne verilmedi. Karne alamayan öğrenciler, evlerine elleri boş döndü, psikolojileri yara aldı. Çeşitli ekonomik sebeplerden karne parası bulamayan veya okul taksitini zamanında ödeyemeyen aileler için bazı okullar başından tedbir aldı ve borcu olan öğrencilere karne vermedi. Bu okullardan biri de ülkemizin saygın ve değerli bir eğitim kuruluşu olan Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde yer alan Yakın Doğu İlkokulu oldu.

Çocuklarınız üzülmesin, “karne almaya göndermeyin”

Yakın Doğu İlkokulu Müdürlüğü tarafından 28 Ocak 2015 tarihinde öğrenci velilerine gönderilen bir uyarı yazısında, bilgi notu olarak yer alan bölüm aileleri ve aile yakınlarını şok etti. Yakın Doğu İlkokulu Müdürü Hasan Yükselen imzasını taşıyan yazıda not olarak şöyle denildi:

“Okul ücretlerindeki eksik ödemelerinden dolayı, muhasebe tarafından uyarılan velilerin öğrencilerine karnelerini veremeyeceğimizden; üzülmemeleri için, karne günü çocuklarını okula göndermemelerini öneririm” (Hasan Yükselen-Okul Müdürü)

Çocuklara yönelik psikolojik bir istismar


Çocukların hemen hemen her karne döneminde yaşadığı böylesi durumlar sonrasında ve velilere gönderilen bu yazı ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz uzman psikologlar, bu durumun çocuklara yapılan psikolojik bir istismar olduğunu ileri sürdü.
Okulun burada, çocukların zarar görmemesi için aileleri baştan uyarmakla, duygusal bir istismarı daha başında ailelere ve çocuklara yaşattığını savunan psikologlar, böyle bir yazının kabul edilemez olduğunu belirtti. Karne verilmeyen çocukların 15 gün sonra tekrar okula geldiklerinde, arkadaşları ile karne sohbetine girmekten kaçınacaklarını, aşağılık duygusuna kapılacaklarını ifade eden psikologlar, böyle bir yazılı bildirimin bir eğitim kurumu tarafından asla yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yakın Doğu İlkokulu Müdürlüğü, öğrenci velilerine 28 Ocak’ta gönderdiği zarfın içinde, uyarı yazısı ile birlikte, “Müzikli Çocuk Oyunu” daveti, yayın organları “Doğuş Dergisi” ile birlikte bir de tatil için istatistik ilave etmişti.

Yakın Doğu İlkokulu Müdürünü bilgi almak için aradık ancak kendisine ulaşamadık.



Editör: TE Bilisim