Gönyeli Belediyesi’nden verilen bilgiye göre Engelliler Federasyonu yetkilileri Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’yi ziyaret etti. Görüşmede Engelsiz Kent kapsamında yapılacak kaldırım projesi de ele alındı.

Ahmet Yalçın Benli, görüşmede yaptığı konuşmada, “Engelsiz Kent Gönyeli” projesi hakkında uzman ve sivil toplum örgütlerinden aldıkları önerileri de dikkate alarak yol haritalarını belirlediklerini ifade etti.

Gönyeli’de kamuya açık her binanın bundan sonraki dönemde engelli dostu olarak inşa edileceğini ifade eden Benli, Kaldırım Projesi hakkında “Bu proje normal koşullarda 30 milyon Euro gibi bir YATIRIM istiyor. Ancak, projeyi engelli dostu olarak ele aldığınız zaman maliyet 32 milyon Euro’ya yükseliyor. Elbette Gönyeli’nin geleceğine yatırım yaparken, bunun engelli dostu olmasını hedefliyoruz” dedi.

Engelsiz kent için sadece kaldırımların değil, tüm kentin engellerden arındırılması gerektiğini kaydeden Benli, bundan sonraki dönemde engelli vatandaşların görüş ve önerilerinin çok daha önem kazandığını kaydetti.
Editör: TE Bilisim