Gönyeli Belediyesi “En temiz kent, daha temiz kent” anlayışı ile kapsamlı temizlik kampanyasını başlattı. Gönyeli Belediyesi’nin günlük kapsamlı temizlik çalışmalarına ek olarak her yıl düzenlediği kampanyanın 30 Haziran’da tamamlanması hedefleniyor.
Bu yıl da temizlik kampanyasının daha hızlı ve etkin yapılabilmesi için kendi ekipleri yanı sıra özel şirketlerle de işbirliği yapan Gönyeli Belediyesi, kenti baştan uca temizleyerek bakımdan geçirecek.

2 bölge için ihaleye çıkıldı

Gönyeli Belediyesi’nden yapılan açıklamada 2016 yılı temizlik kampanyasının da her yıl olduğu gibi belirli bir programla yürütüldüğü belirtilerek, kentin A, B, C olmak üzere üç farklı bölgeye ayrıldığını belirtildi.
Gönyeli Belediyesi, iki bölgenin temizliği için ihaleye çıktı. İhale sonucunda iki ayrı bölgenin temizliği Wide City Construction Development Ltd.’e verildi.
Bir bölgenin temizliği ise Gönyeli Belediyesi Temizlik Şubesi tarafından üstlenildi.

Son tarih 30 Haziran

Gönyeli’nin baştan sona temizlenmesi ile ilgili çalışmaların tamamlanması için son tarih 30 Haziran olarak açıklandı.
Kampanya boyunca yaklaşık 1.380 kamyon atık toplanması hedeflenirken, temizlik çalışmalarında 65 temizlik personeli, 4 dozer, 4 damperli kamyon, 3 ot biçme traktörü, 3 çekirge tipi kamyon, 1 çöp konteyneri yıkama aracı, 1 yol süpürge aracı görev alacak.

Çöp konteynerleri günlük yıkanacak

Gönyeli’ye Avrupa standartlarında temizlik hizmeti sunmayı hedefleyen Gönyeli Belediyesi, temizlik kampanyası ile eşgüdümlü olarak tüm bölgelerdeki çöp konteynerlerini de yıkayacak.
Kampanyanın tamamlanmasının ardından da tüm kentte bulunan yaklaşık 4 bin çöp bidonu ayda 1 defa olmak üzere rutin olarak belediye tarafından yıkanmaya devam edecek.









Yollar da kampanya kapsamında
Temizlik kampanyasında yol süpürge aracı, ana yollar, tali yollar ve sokak araları olmak üzere 120 kilo metre yol ağını belirli aralıklarla temizlenmeye devam edecek. Buna göre yıl boyunca ana yollar haftada 2, tali yollar haftada 1, sokak araları ise 2 haftada 1 defa olmak üzere süpürülecek.
Ayrıca evsel atıkların haftada 2 alınması işlemi de devam edecek. Temizlik kampanyasından ayrı olarak ana caddeler ve yollar üzerinde bulunan bahçe atıkları, eski eşyalar ve molozlar, marketler ve hırdavat malzeme satışı yapan işletmelerdeki karton ve çöpler de haftada 2 defa alınıyor. Sokak aralarındaki bahçe atıkları, moloz ve çöpler ise haftada 1 defa belediye tarafından temizleniyor.

Benli: “Daha temiz kent, en temiz kent”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, ülkenin en güçlü bütçe yapısıyla etkin hizmet veren belediyesi pozisyonunda olmaktan gurur duyduklarını söyledi.
“Tüm altyapısını planladığımız kentimizde, insanımızın yaşam standartlarını ve hizmet kalitesini çok daha yukarıya taşımak için çalışıyoruz” diyen Ahmet Yalçın Benli, Avrupa’daki çağdaş belediyecilik anlayışının Kıbrıs’taki yansıması olduklarını belirtti.
Kentin temizliğinin her zaman için hizmet anlayışlarının odağında yer aldığını anımsatan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gönyeli’de temizlik artık önemli bir yaşam biçimine dönüşmüştür, her gün, planlı olarak kentimize ciddi bir temizlik hizmeti sunulmaktadır. Yıllık temizlik kampanyalarının amacı ise çok daha kapsamlı olarak kentimizi bakımdan geçirmektir.”
Benli, bu yıl pek çok farklı projelerinin de ilerlediğini belirterek şunları söyledi:
“Bu yılki bütçemizde insanların günlük yaşamını kolaylaştırmak, trafik sorununu hafifletmek için alt geçitler yapmak, eğitim kalitesini yükseltmek için ki bizim sorumluluğumuz değil okul öncesi binasının bitirilmesi, sosyal kültürel yaşam için Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi’nin yanına bir açık amfinin yapılması gibi projelerimiz mevcut.”
Benli, Gönyeli merkezlerinde başlatılan çevre düzenleme çalışmalarının bütün kente yayılacağını da ifade ederek, hizmet kalitesinin yükseltilmesi için etkin temizliğin her dönem “olmazsa olmaz” görüldüğünü sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim