Gönyeli’de 18 Ocak 2012 gecesi trafikte yaşanan bir sorun nedeniyle çıkan kavgada, Alkın Coşkun’u (27) darp edip, yola düşmesine ve bir aracın başının üzerinden geçerek hayatını kaybetmesine neden olmakla suçlanan sanık Erhan Saraç (38), Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından 4 yıl hapse mahkum edildi.

Başından beri davanın tarafları olan Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve Savcı Aliye Özçınar Başsavcılık adına, sanık Erhan Saraç’ı temsilen avukatları Enver Öztürk ve Osman İlter Zeki karar oturumunda hazır bulundu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluştu. Heyet adına kararı okuyan Bahar Saner, sanık Saraç’ın, aleyhlerine getirilen “kanuna aykırı bir fiille, yani Alkın Coşkun’un boğazını sıkıp itmek suretiyle yola düşüp ölümüne sebep olmak”, “Alkın Coşkun’u, yol içerisinde bırakarak ihmal ettiği nedeniyle, ölümüne sebebiyet vermek” ve “ciddi darp” suçlarını kabul etmediği için duruşmaya başlandığını kaydetti ve duruşma safhasındaki şahadeti değerlendirdi.

Başkan Saner, sanığın aleyhine getirilen suçlarla ilgili hukuki prensipler üzerinde durduktan sonra ve bu prensipleri ayrıntılı bir şeklide olay içerisinde inceleyerek anlattı.

Sanık Erhan Saraç’ı aleyhine getirilen “kanuna aykırı bir fiille, yani Alkın Coşkun’un boğazını sıkıp itmek suretiyle yola düşüp ölümüne sebep olmaktan” ve “ciddi darp” davalarından suçlu bulup mahkum ettiklerini belirten Saner, sanığı,“Alkın Coşkun’u, yol içerisinde bırakarak ihmal ettiği nedeniyle, ölümüne sebebiyet verme” ithamından suçsuz bulup, bu davadan beraatına karar verdiklerini açıkladı.

Başkan Bahar Saner’in bu sözlerinin ardından, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılıkgil, sanık Erhan Saraç’ın’ın daha önceden 3 Şubat 2000, 3 Nisan 2003, 19 Şubat 2009 ve 26 Temmuz 2011 tarihinde ciddi darp suçundan sabıkası olduğunu beyan etti. İddia makamının bu beyanın ardından sanık avukatlarından Enver Öztürk de müvekkiliyle ilgili hafifletici olabilecek nedenleri sundu. Öztürk, karara saygı duyduklarını ancak müvekkiliyle görüştükten sonra bu kararı istinaf edeceklerini kaydetti. Avukat Öztürk, müvekkili Erhan Saraç’ın, evli ve 8 ve 12 yaşında 2 çocuk babası olduğunu, eşinin ev hanımı olduğunu ve evi geçindiren kişi olduğunu mahkemeye beyan etti.

“Yaşama özgürlüğü”
İddia makamının ve savunma makamının yaptığı beyanların ardından ise mahkumiyet kararı okuyan Bahar Saner, bu davadaki adam öldürme suçunun, diğer davalardaki adam öldürme suçuyla benzer bir mesele olmadığına dikkat çekti. Saner, bir kişinin yaşama özgürlüğünün elinden almasına, kimsenin hakkı olmadığını vurguladı.
Sanık leyhine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerine dikkat çeken Saner, sanığın 2 çocuk babası olmasının, ailesinin tek geçim kaynağı olmasının sanık lehine hafifletici unsurlar olduğunu söyledi. Saner, sanığın, Alkın Coşkun’u, kendisine küfür etmesinden sonra kendisinin cezalandırma seçimine gitmesi ve eski sabıklar kayıtlarının da aleyhine ağırlaştırıcı unsurlar olduğuna dikkat çekti.
Bahar Saner, son olarak Erhan Saraç’ı işlemiş olduğu suçlardan dolayı 4 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

KIBRIS GAZETESİ


Editör: TE Bilisim