KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından yapılan yazılı açıklamada, konunun önemini kavramamakla itham ettiği Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “yetkim yok” diyerek olaydan sıyrılmak için mazeret ürettiğini öne sürdü.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bu tutumunun Gökçekuş’un ortaya koyduğu tüm yasa dışı icraatlarını örtbas etmeye yönelik olduğu” ileri sürüldü.

Açıklamada, Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir ay sonra Hüseyin Gökçekuş ve YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel’e plaket vermesinin anlamlı bulunulduğu savunuldu.

YÖDAK Başkanı’na ilişkin suçlamalar yöneltilen KTÖS açıklamasında, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ithafen şu ifadeler kullanıldı:

“Sayın Akıncı mazeretler arkasına saklanıp, ısmarlama görüş almak için savcılığa başvurmanız ve YÖDAK’ta sorun var diyerek bütün bir kurumu Yakın Doğu Üniversitesi’nin memuru gibi hareket eden Hüseyin Gökçekuş’un hatalarına ortak etmeniz sizi sorumluluktan kurtaramayacaktır. Konuya tarafsınız, ya doğrudan yana duracaksınız, ya da çıkar ilişkileri ile hareket edenlerin safında yer alacaksınız. Artık karar verme zamanıdır.”
Editör: TE Bilisim