SAHTE RESMİ EVRAK DÜZENLEME

22.09.2017 tarihinde, saat 10:30 sıralarında, Dörtyol’da, polis tarafından yapılan trafik kontrolü esnasında bir araçta yolcu olarak bulunan V.E.(E-48)’nin tasarrufunda, daha önceden başka bir şahıs adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi fotoğrafı bulunan sahte GKRY pasaportu bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan M.S.(E-47) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ) TASSARRUFU

23.09.2017 tarihinde, saat 02:30 sıralarında, Lefkoşa’da, Bedreddin Demirel Caddesi üzerinde, gerçekleştirilen asayiş operasyonu sırada, S.D.(E-23)’nin tasarrufunda yaklaşık bir gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alınmıştır. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

GÜMRÜKSÜZ MAL İTHALİ VE TASARRUFU, İLAÇ VE ECZACILIK YASASINA AYKIRI HAREKET

22.09.2017 tarihinde, saat 15:30 sıralarında, Gazimağusa Limanında, T.S.(E-28)’nin kullanımında bulunan tır araçta polis tarafından yapılan aramada, gümrüksüz olarak ithal edilen çeşitli markalardaki toplam 2970 paket sigara ile 700 adet cinsel gücü artırıcı jel bulunarak emare alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

HUZUR OPERASYONU

22-23.09.2017 tarihleri, 23:00 - 05:00 saatleri arasında Lefkoşa Polis Müdürlüğü sorumluluk sahası dahilinde asayiş ve trafik operasyonu düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında bölgede faaliyet gösteren alkollü içki satışı yapılan yerler, gece kulüpleri ve pansiyonlar kontrol edilmiş olup herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimler sonucu kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 13 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 648 araç kontrol edilmiş olup, suç işlediği tespit edilen toplam 186 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilirken çeşitli suçlardan dolayı 13 araç trafikten men edilmiştir. Bir araç sürücüsünün tasarrufunda ise hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık bir gram ağırlığında madde bulunarak söz konusu şahıs tutuklanmıştır. 

Editör: TE Bilisim