Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 164 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Acil Servis’te tedavi edilen askerler taburcu edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, şikayetlerin sebebinin belirlenmesine yönelik incelemenin devam ettiğini vurguladı.

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, dün akşam saat 18:00’den itibaren, peyder pey, karın ağrısı v e ishal şikayetiyle 100 üzerinde askerin hastaneye başvurduğunu söyledi.

BRT’ye konuşan Dizdarlı, gıda zehirlenmesi şüphesiyle acil serviste gerekli tedavileri yapılan askerlerin taburcu edildiğini kaydetti.

Konuya ilişkin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan da açıklama geldi.

Açıklamada, bazı basın yayın organlarının internet haber sitelerinde 90 ile 300 arasında personelin zehirlenme şikayeti ile hastanelere başvurduğunun yansıdığı anımsatıldı.

Haberlere konu olayla ilgili gelişmelerin anımsatıldığı açıklamada, “Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının bazı birliklerinde dün geceden itibaren bir kısım personel karın ağrısı ve ishal şikayeti ile hastanelere sevk edilmeye başlanmıştır. Bugün saat itibarıyla da 100 personel sevk, 64 personel ise doğrudan olmak üzere toplam 164 personel karın ağrısı ve ishal şikayeti ile hastanelere başvurmuştur. Söz konusu personelin tamamı ayaktan tedavi edilerek taburcu edilmiştir” denildi.

Açıklamada, güvenlik kuvvetleri komutanlığının ilk rahatsızlığın ortaya çıktığı andan itibaren olayı yakından takip ettiği belirtilerek, şikayetlerin sebebinin belirlenmesine yönelik incelemenin de hassasiyetle devam ettiği vurgulandı.

Editör: TE Bilisim