Girne İlçe Emniyet Kurulu’nun dün Girne Kaymakamı Mehmet Envergil başkanlığında yaptığı toplantıda aldığı kararlar açıklandı.

Kurulda alınan kararlar şöyle:

“Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması ve okullardaki güvenliğin okul müdür ve yöneticileri ile sağlanması. Okullarda tam gün eğitim sistemine geçilerek, kültürel ve sportif faaliyetlerin gün içerisine yayılarak artırılması. Okullara güvenlik açısından mobese veya yüksek çözünürlü kamera yerleştirilmesi. İşyeri önlerine kamera takılması. Merkez dışına yeni ilk ve ortaokullar yapılması. Fonksiyonu kaybolan derelerin tespit ve hudutların belirlenmesi çalışmalarında Girne Belediyesi ile birlikte komisyon kurulması. Diğer belediyelerle de benzer faaliyetler için çalışma yapılması. Kayıt dışılığı önleme adına (odun satışı, ağaç kesimi, akaryakıt depolama, su satışları ) Kaymakamlık ekiplerinin denetimlerinin sıklaştırılması ve başta belediyeler olmak üzere tüm ilgili kurumların daha sıkı işbirliği yapılması. Yollarda yapılan odun sevkiyatı konusunda polis denetimlerinin artırılması.”

Girne İlçe Emniyet Kurulu dün Girne Belediyesi Leymosun Kültür Evi’nde yer alan toplantıda; okulların açılmasıyla yoğunlaşan kent içi trafiği, öğrencileri kötü alışkanlıklara sevk edebilecek eğlence ve işyerlerinde alınması gerekli tedbirler; su baskınlarına karşı dere ve bentlerde yapılması gerekli çalışmalar, inşaat, akaryakıt ve odun satışı gibi kayıt dışılığın kontrol alınması konularını görüşmüştü.

Editör: TE Bilisim