Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleri Ramazan nedeniyle fırınlar başta olmak üzere pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. 8 iş yerini denetleyen ekipler, 4 iş yerine uyarı cezası verirken 1 işyeri imalathanesi ve 1 iş yerinin tuvaletini mühürledi, 5 işyerine para cezası kesildi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Şubesi ekipleri, işletmelerde temizlik, ruhsat, hijyen kontrolü yaptı. Fırın, pastane ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerde işletme sahipleri ve çalışanlarını uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendiren ekipler, bölgede faaliyet gösteren fırın işletmelerinden 8 iş yerini denetledi. 4 iş yerine uyarı yazısı verilirken,1 iş yeri imalathanesi ve 1 iş yeri tuvaleti mühürlendi. 5 iş yerine ise para cezası kesildi.

“AŞIRI SICAK FAKTÖRÜNE DE ÖNLEM ALINMALIDIR”

Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel, unlu gıdaların günlük gıda tüketiminin önemli bir parçası olduğuna vurgu yaparak, ekmek, pide, börek gibi unlu gıdaların üretildiği alanlarda, özellikle pest kontrol programlarının uygulanması gerektiğini belirtti.

Soyel, üretim yerlerinde, böcek, sinek, karınca gibi risk unsurlarının ortadan kaldırılması, günlük temizlik ve hijyen koşullarının etkin şekilde uygulanması, kişisel hijyen temini, gıda depolarının havalandırması ve düzeni gibi konularda işletmelerin sıkı denetimden geçirildiğini ifade etti. Soyel, “Bugünlerde günlük yaşam kadar gıdaların güvenliği açısından da önemli bir konu olan aşırı sıcak faktörüne karşı da gıda işletmeleri gerekli önlemleri almalıdır” dedi.

Ayrıca Soyel, bundan sonraki denetimlerde kapatılan ve ceza alan işyerlerinin isimlerinin teşhir edileceğinin de altını çizdi.



“STANDARTLARA UYGUN ÜRETİM HER ESNAFIN SORUMLULUĞUDUR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentte tüketilen yiyeceklerin güvenli olmasının önemine dikkat çekti. Güngördü, belediyenin bu yöndeki piyasa kontrollerinin, genel hijyen ve insan sağlığı kriterleri baz alınarak yapıldığını ve bu konuda taviz verilmediğini söyledi.

Güngördü, esnafın da bu kurallara uygun hareket etmediği zaman cezai yaptırımların olabileceği hususunda duyarlılık göstermelerini rica ederek, gıdaların üretim koşullarının iyileştirilmesinin ve standartlara uygun üretimin, her esnafın sorumluluğunda olduğunu belirtti. Güngördü, bu yönde başarıyla çalışmalarını sürdüren işletmelere teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim