Girne 2. Bölge Emirnamesinde yapılmak istenen değişikliklere karşı Girne’de yaşayan sivil insanlar tarafından oluşturulan ve siyasi partilerle sivil toplum örgütlerinden oluşan yirmiyi aşkın örgütün destek beyan ettiği Girne İnisiyatifi, Alsancak ve Çatalköy bölge toplantılarını tamamladı.
Emirnamede yapılmak istenen değişikliklerle ilgili bölgede yaşayan insanlara bilgi vermek ve insanların konuya ilişkin düşüncelerini almak amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlere halkın katılımı yüksek oldu.
Özellikle Çatalköy toplantısında İngiliz yurttaşların çok büyük ilgi gösterdiği toplantıda simültane tercüme de yapılarak, emirname değişikliklerine karşı inisiyatif tarafından hazırlanan 4 maddelik Planlı Kentler Bildirgesi imzaya açıldı. Ayrıca toplantılar esnasında iki yüzü aşkın imza toplandı. Bu arada her iki bölgede de temsilciler belirlenerek imza toplama çalışmalarının temsilciler aracılığıyla da sürdürülmesi kararlaştırıldı.
Bundan sonraki yol haritası halk meclisinde belirlenecek
Bölge toplantılarında özellikle İngiliz vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi ve sürece aktif katkı sağlama taleplerini değerlendiren Girne İnisiyatifi yarın toplanacak halk meclisinde durum değerlendirmesi yaparak önümüzdeki haftanın da programını belirleyecek. Halk meclisinde imza kampanyasının bundan sonraki seyrine ilişkin çalışmalar yapacak.



Editör: TE Bilisim