Belediyeden yapılan açıklamaya göre, gençler Girne’de daha iyi hizmet verilmesine imkan sağlamak amacıyla görev yapacak.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 18 bin öğrenci; ülkede turistik konaklama tesislerinin yatak kapasitesinin yüzde 68’nin Girne İlçesi’nde olması; ülkeye gelen her turistin mutlaka Girne kent merkezini ziyaret etmesi; Güney Kıbrıs’tan gelen günü birlik turistler; devlet daireleri ve işleri için Girne’ye gelen diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlar; asker ve aileleri de dikkate alındığında kentte nüfusun resmi rakamların çok üstünde olduğunu ifade etti.

Nüfus artışından dolayı temizlik çalışmlarıyla ilgili personel sıkıntısı yaşandığını ve temizlik konusunda yeterli hizmeti vermeye zorlandıklarını kaydeden Güngördü, kentin daha temiz olması ve özellikle yaz aylarında olası yangınları önlemeye yönelik çalışmaları artırabilmek için çalışılacağını belirtti.

Yolların süpürülmesi, çöplerin toplanması ve otların temizlenmesi gibi park bahçe işlerde geçici çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Güngördü, işe alınan öğrencilerin ihtiyat sandığı ile sigorta primlerinin yatırılarak çalıştırıldığını da kaydetti.

Editör: TE Bilisim