Girne Belediyesi Girne Belediyesi, Hizmet Binası çevresi, Ramadan Cemil Meydanı, Girne Limanı, Girne Belediyesi Baldöken Otoparkı ve Girne Belediyesi Barış Parkı’nda ücretsiz internet hizmeti sağlayacak.

Belediye’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ücretsiz internet erişiminin kent genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamasında Belediye Başkanı Sümer Aygın; “Çağımızın vazgeçilmez iletişim aracı olan internete, halkımızın üretken ve ücretsiz şekilde bağlanarak bilgiye en hızlı şekilde ulaşması için çalışıyoruz” dedi.

Kentin yaşam kalitesini yükseltme noktasında fiziki belediyeciliğin yanında sosyal ve kültürel belediyeciliğe de önem verdiklerini dile getiren Aygın, “eğitimden sağlığa, sosyal yardımdan kültür hizmetlerine kadar birçok projeyi hayata geçirerek şehrin her alanda kalkınması ve ilerlemesine katkıda bulunmayı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Girne Belediyesi’nin 2011 yılında tüm Avrupa’da bilişim projeleri üzerine çalışmalar yapan belediyelerin, bir ağ etrafında toplanmasından oluşan bu örgütün üyesi olduğunu kaydeden Aygın, bu örgütün prensipleri doğrultusunda, Bilişim Teknolojileri hakkında  yaşadıkları şehri en iyi derecede teknolojiyle buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Girne Belediyesi tarafından ücretsiz olarak hizmete sunulan ücretsiz internet imkanından herkes yaralanabilecek. Kullanıcılar dizüstü bilgisayarlarından ya da cep telefonlarından “LİMAN FREE İNTERNET” isimli ağa bağlanarak kendilerini karşılayan ara yüze kullanıcı adı ve şifreyi yazarak interneti kullanmaya başlayabilecekler.

Editör: TE Bilisim