Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediye tarafından hazırlanan projenin önümüzdeki günlerde başlayacağı, dolayısıyla işletmelerin konuyla ilgili gerekli çalışmaları 20 Ocak Cuma güne kadar yapması gerektiğine dikkat çekildi.

Proje, Girne Belediye hudutları dahilinde bulunan Girne- Çatalköy güzergahındaki trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla uygulamaya konuluyor.

Uğur Mumcu Caddesi Yol Düzenleme Projesi birinci etabı, liman çemberinden Çağra Yapı Market’e kadar olan yolda, çember ve refüj çalışmasını, ikinci etabı ise yolun iki gidiş iki geliş şekilde düzenlenmesini kapsıyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, göreve geldikleri günden bu yana kentin en büyük sorunlarından trafik konusuna ağırlık verdiklerini ifade ederek, Ulaşım Master Planı’nda öngörülen düzenleme ve değişiklikleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Otel, restoran, kafeler, konut ve işyerlerinin bulunduğu kentin en işlek caddelerinden Uğur Mumcu Caddesi üzerinde yaya ve araç trafik akışını düzenlemek, Doğu Girne Çevre Yolunun yapılmamasından dolayı yaşanan trafik yoğunluğunun yarattığı sorunları gidermek amacıyla hazırladıkları projenin kısa süre sonra hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti.

Güngördü, bölgede bulunan işletme ve konut sahiplerine projenin uygulanması süresinde gösterecekleri anlayış ve katkı için teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim