TELSİM LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI

MÜZİK ÖĞRETMENİ İBRAHİM ÖZBASKIN: “TELSİM GENÇ YETENEKLERE FIRSATLAR SUNUYOR”


Telsim’in düzenlediği liselerarası müzik yarışmasına heyecanlı ve iddialı bir şekilde hazırlanan Girne Amerikan Koleji, öğrencilerinin yarışmadan başarıyla çıkacağına inanıyor.

Girne Amerikan Koleji Müzik Öğretmeni İbrahim Özbaskın, ilk olan yarışmanın sürekli olmasını dileyerek, Telsim’in, yarışmayla genç yeteneklere fırsatlar sunduğunu söyledi.

Telsim’in, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi işbirliğinde düzenlediği "Telsim FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması”na katılan liselerin hazırlıkları sürüyor.

Yarışmaya iddialı hazırlanan ekiplerden Girne Amerikan Koleji Müzik öğretmeni İbrahim Özbaskın, yarışmanın, ülkenin kültürel ve müzik açısından müthiş bir potansiye sahip olduğunu da ortaya çıkaracağını vurguladı.

“Öncelikle Telsim’e teşekkür ediyoruz, bizlere böyle bir heyecan yaşattığı için” diyen Özbaskın, şöyle devam etti:

“Tüm öğrencilerimden çok memnunum, öğrencilerimle güzel başarılara imza atacağımı düşünüyorum. Bu yarışma bir ilk, bu yarışmanın önderliğinde, yepyeni altyapıdan gelişen müzisyenlerin doğacağını düşünüyorum. Yarışmayla, adanın kültürel ve müzik açısından kısıtlı olmadığı da ortaya çıkacak. Gençleri her zaman bir adım daha öne itelemek için destekliyoruz. Bu yarışma umarım ilk olmaz, devamı gelir, ada bu yarışmayı sahiplenir. Bu yarışmanın her yıl düzenli olarak yapılmasını istiyoruz, heyecanlıyız ve iddialıyız.”

Gençlarin yeteneklerini ortaya çıkaracak organizasyonları önemsediklerini ifade eden İbrahim Özbaskın, “Telsim’in yarışması da bu anlamda genç yeteneklere fırsat sunuyor. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrenciler ne düşünüyor:

Girne Amerikan Koleji öğrencileri de yarışma için oldukça heyecanlı. Yarışma için Telsim’e teşekkür eden öğrenciler, duygularını şöyle aktardı:

Kaan Akerzurumlu: “Grupta gitar çalıyorum. Yarışma için çok heyecanlıyım. Kendimizi göstermemiz için çok iyi bir fırsat. Ülkemizde gençlere yönelik bu tür pek etkinlik yapılmıyor. Ülkemizde sanat adına yapılanlar az, destekleyenler de az. Bu nedenle Telsim’e çok teşekkür ediyoruz.”

Mert Mohaç: “Öncelikle, gençlere yönelik böyle bir yarışma düzenlediği için Telsim’e çok teşekkür ediyorum. Ülkemizi ve okulumuzu tanıtmak adına çok güzel bir yarışma, önemli bir fırsat. Yarışmanın, gençlerin kendilerini sanat alanında geliştirerek öne çıkarmaları için çok güzel bir fırsat olarak görüyorum.

Tulip Dedekorkut: “Ben grubun solistiyim. Arkadaşlarımızla birlikte çok uyumlu çalışıyoruz. Yarışma için heyecanlıyım, kalabalık önünde şarkı söylemeye yeni başladım. Yarışmanın güzel olacağına ve kendimize olan güveni artırmamıza katkı yapacağına inanıyorum.”

Güzide Anna Göztaşı: “Yarışma gençlere verilen çok iyi fırsat, ayrıca gençlere verilen değerin de göstergesi. Umarım bu yarışma devamlı olur. Biz okul olarak yarışmada iddialıyız.”

Maliz Kaya: “Yarışma, gençlerin kendilerine olan özgüvenlerini kazanması, okullarını ve ülkelerini temsil etmeleri için çok iyi bir fırsat.”

Turcan Karahanlı: “Yarışmanın çok eğlenceli olacağını düşünüyorum. Yarışırken eğleneceğiz de. Gençlerin yeteneklerini göstermesi için çok iyi bir fırsat. Telsim’e çok teşekkür ediyorum.”

Salih Kayasal: “Yarışma, kendimizi ve okulumuzu tanıtmamız için iyi bir fırsat olacak. Yarışmalara daha önce katılmadık. Bir yarışma ve sonunda ödül olması daha heyecanlı. Yarışma ve ödül motivasyonu artırıyor.”

Gençleri eğlenmek ve yarıştırmak için bir araya getirecek yarışmanın finali 8 Mart 2013’de Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak.

“Orkestra”, “kız solist”, “erkek solist”, “sahne performansı” ve “enstrüman” dallarında yapılacak yarışmada “orkestra” birincisi, 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalinde yarışacak. Yarışmada kazananları bir çok sürpriz hediye de bekliyor.

Editör: TE Bilisim