Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamalarını değerlendirmesi istenilen Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Staratos Efthimiou, Türkiye’nin, küstahlığının/cüretinin sınırları olmadığını gösterecek bir şekilde açıklamalarda bulunarak uluslararası toplumla alay etmeye devam ettiğini söyledi.
Efthimiou konuşmasında, “Türkiye, küstahlığının/cüretinin sınırları olmadığını gösterecek bir şekilde yaptığı açıklamalarla, uluslararası toplumla alay etmeye devam ediyor. Hatta Crans- Montana’daki değişmez tavırlarını ‘üretici bir ruh’ olarak niteliyor” dedi.
Efthimiou, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün Fildişi Sahillinde,  Cenevre konferansında, Türkiye’nin, tek taraflı müdahale hakkının ve garantilerin kaldırılmasını ve belli bir takvim içinde Türk sözde işgal askerlerinin Kıbrıs’tan gitmesini öngören “aptalca bir öneriyi” kabul etmesinin beklenemeyeceği konusunda yaptığı yeni sinik itirafın, Kıbrısla ilgili konferansın ve müzakerelerin çıkmaza girmesinden Türkiye’nin sorumlu olduğunun en iyi delili olduğunu vurguladı.   

Editör: TE Bilisim