İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, 9. Gençlik Buluşması'nı KKTC'nin yakın bir gelecekte tanınırlığını arttırmak adına son derece önemli bulduklarını belirtti.

Bu yıl KKTC'de yapılan 53 ülkeden 200'ü aşkın genç sivil toplum temsilcisinin katıldığı 9. Gençlik Buluşması'nı AA muhabirine değerlendiren Genel Sekreter Ali Kurt, İslam dünyasının problemlerine genç bir açıdan bakış açısı getirmek noktasında KKTC'de bir istişare çalışması yapılacağını söyledi.

Kurt, ''9. Gençlik Buluşması'nın Kıbrıs'ın da yakın bir gelecekte tanınırlığını arttırmak adına son derece önemli buluyoruz. Gençlerin bu ülkeyi tanımalarını burada uluslararası toplumun kabul edeceği genç bir Cumhuriyet olduğunu görmelerini arzu ediyoruz'' diye konuştu.

SURİYE KONUSUNDAKİ FARKINDALIK ARTIRILACAK

Kıbrıs'ın yanı başında Suriye'de 2 yıla yakındır devam eden bir insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken Ali Kurt, KKTC'de gençlik buluşmasının da bu konuda farkındalık oluşturma adına katkı sağlayacağını kaydetti.

''Bir Ekmek, Bir Battaniye Kampanyası'' ile Suriye'ye yönelik bir yardım kampanyasının çalışmalarını yürüttüklerini belirten Ali Kurt, şunları kaydetti:

''16 ülkede eş zamanlı basın toplantılarıyla bu kampanyanın uluslararası ayağını oluşturduk. Kıbrıs bu eksende nitelikli bir cevap verdi. Biz hemen yanı başımızdaki coğrafyalara dikkat gösterecek tavırlar sergilemekte ağır davranırsak, iki gün sonra bizim de ihtiyacımız olduğunda bu desteği talep etmekte zorlanabiliriz.

Bizim coğrafyamızda maalesef bir çok sorunlu alan var. Bunların kimi siyasi sebeplerle kimi tabii afetlerle gerçekleşen sıkıntılar. Ama biz kendi sorunlarımıza kendi dinamiklerimizle çözüm üretecek mekanizmaları geliştiremezsek bu sorunları yaşamaya devam edeceğiz. Onun için, bizim geleceğimizi temin edecek gençlerimizin şimdiden nazarı dikkatlerini daha global manada İslam dünyasının problemlerine çekmek ve bu hususta bir farkındalık oluşturmak onları da bu yapının içerisinde bir çözüm odağı olarak görmek istiyoruz. Anadolu Ajansı'nın da son zamanlarda İslam coğrafyasında üslenmiş olduğu misyondan dolayı kutluyorum.''


Editör: TE Bilisim