Buğday Camii’nde yer alan etkinlikte sivil toplum örgütlerinden gençlerin katılımıyla “Gençlerin yerel yönetimlerden beklentileri nelerdir” konulu oturum gerçekleştirildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada,  çalıştaya katılan gençlere  yapacakları işlerde başarılı olmaları için heyecan duymaları gerektiğini belirterek, sadece dplomayla hayatta başarılı olunamayacağını söyledi.

Çalıştayın önemine dikkat çeken Arter, çıkacak sonuçların yol haritası oluşturmada kendilerine rehber oluşturacağını, Gençlik Dairesi’nin kayıtlaırından da faydalanacaklarını kaydetti.

Arter, Mağusa Gelişim Akademisi’ni gençlerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla açtıklaırnı vurgulayarak,  gençlerin kültür sanat ve spor faaliyelerine katılamalarını istedi.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da, ülkede herşeyin bir noktaya gelip orada durduğunu, ülkedeki yetenekli gençlerin bir noktaya kadar geldiğini ancak sonra herşeyin kısıtlandığını belirtti.

Eroğlu ülkeyi tanıtacak kültürel sosyal ve sportif alanlarda bütçe kısıtlaması olmaması gerektiğini belirterek, devletin gençlik politikası olmadığını ileri sürdü.

Eroğlu, ülke gençliğine daha çok maddi imkanlar sağlanması gerektiğinin altını çizerek,devletin bütçe oluşturarak gençleri desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Gençlerin sorumluk verildiğinde  yerine getirdiklerine değinen Eroğlu, ülke gençliğine  güvenmek gerektiğini ifade etti.

Gençlik Dairesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Eroğlu, düzenledikleri gençlik kurultyında orataya çıkan sonuçların büyük bir bölümünü hayata geçirdiklerini ifade etti.

Çamlık Spor Bayan Voleybol Takımı Eğitmeni Buğra Eryıldız ise yaptığı konuşmada, 25 yıldır spor yaptığını, uluslararası başarılar kazandığını ancak arkasında hiçbir destek  görmediğini, gençlerin yeterince desteklenmediğini kaydetti.

Eryıldız, teknolojinin bilinçli kullanımınn önemine dikkat ekerek, teknolojinin kullanımının amacını aştığını belirterek, buna sosyal medyayı örnek gösterdi.

Eryıldız, günümüz gençliğinin eğitimli ve dünyayla iletişim halinde olduğunu, bunu avantaja çevirerek gençleirn önünün açacak adımların atılması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim