Çalışma ve Sosyal Güvenlik Sosyal Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı İrfan Nadir 18 Yaş Üstü RehabilitasyonMerkezi Öğrencilerimuhteşem bir tiyatro gösterisi hazırlayarak Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda sahnelediler.
Özel gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve her şeyi başarabileceklerini göstermek amacı ile hazırlanan Gökkuşağı Balığı Tiyatrosu 33 özel gençle birlikte hazırlandı.

İlk olarak Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek konuşma yaparak, böyle güzel bir gecede özel gençlerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu, gençlere imkan tanındığında neler yapabileceklerini kanıtlayacaklarını ve gecenin gerçekleşmesinde katkı koyan herkese teşekkür etti.

Bakanlık Müdürü Sarper Özdoğa' da konuşma yaparak, farklı gelişen çocuklar için bir şeyler yapmak en güzel ibadet olduğunu, bu yüzden herkesin bu özel insanlar için elinden geleni yapması gerektiğini ve bakanlık olarak böyle özel insanları sosyal hayata kazandırmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Kıbrıs'ta ilk olarak özel çocuklar tarafından düzenlenen tiyatro altı aylık bir süre içinde hazırlanandı.

İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Havva Öztenay, böyle özel çocukların her şeyi yapabileceklerini, bu etkiliğin diğer eğitim merkezleri tarafından örnek alınmasını ve diğer eğitim merkezlerinde de bu tür etkinliklerin yapılması dileğinde bulundu.(MHA)
 
Editör: TE Bilisim