Başbakan İrsen Küçük, göreve geldikleri ilk günden beri özellikle sağlık konusuna özel bir ihtimam verdiklerini ve halka daha eşitlikçi ve kaliteli sağlık hizmeti vermek adına gayret gösterdiklerini vurguladı.

Başbakan Küçük bu akşam yaptığı yazılı açıklamada, hükümetinin, sağlık kurumlarında başta personel eksikliği olmak üzere bir dizi sorun yaşandığının bilincinde olduğunu, gerek Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan istişareler gerekse hükümet olarak attıkları kararlı reform adımlarının sorun üreten değil sorun çözen, hayatı zorlaştıran değil kolaylaştıran adımlar olarak tarihe geçmekte olduğunu kaydetti.

“Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan 2013 - 2015 Ekonomik Programı, KKTC’ye büyük yatırımlar öngörmektedir “ diyen Başbakan Küçük, bu yatırımlar ışığında birçok sektörde ve özellikle de sorunların yaşanmakta olduğu sağlık alanında da çok iyi yetişmiş ebe ve hemşirelerin istihdamıyla birlikte, yakın bir zamanda tespit edilmiş sıkıntıları çözmüş olacaklarını belirtti.

“Hükümetin gençlerimizi işe yerleştirme konusundaki hassasiyetini başka yönlere çekmek isteyenleri ciddiye almak mümkün değildir. Popülizm ve ayakları yere basmayan bir tavırla getirilen eleştiriler gerek alternatifi ortaya koymak gerekse işsizlik sorununa çare üretmek adına hiçbir elle tutulur öneri içermemektedir” ifadelerine yer veren Küçük, şöyle dedi:

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”


“Gençlerimizin ülkemizi işsizlik nedeniyle terk etmemesi hepimizin ortak kaygısıysa, hükümetimizin istihdam politikalarını içi boş argümanlarla eleştirmek kime ve neye hizmet etmektedir, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan 2013 - 2015 Ekonomik Programı’na bağlı kalarak, daha çok işsiz insanımıza, çok daha iyi koşullarda iş olanağı sağlamak için çabalarımız devam edecektir. Hizmetlerimize, muhalefet partilerinden daha sert tepki gösteren kendi partimizden arkadaşlarımızın bu haksız tepkilerini de anlayışla karşılamamız mümkün değildir. Halkımızı, özellikle Ulusal Birlik Partisi üyelerini boş yere huzursuz etmemelerini öneriyoruz.

Kişisel çıkarlar ve kariyer hırsı, hizmetin önüne geçemez.

Hükümetin istihdam siyasetini, bireysel çıkarları için eleştirmekte olanlar, gençlerimizin göç etmesinin önüne nasıl geçeceklerdir?

Gençlerimizi ülkemizde tutup elbirliği ile ilerlemenin en temel noktası iştir, aştır, emektir. Bu bağlamda Genel Başkanlık hırsıyla hareket etmeyi ve buna istinaden mesnetsiz açıklamalar yapılmasını anlamak mümkün değildir. Bu hırsın, yapılan doğru icraatları dahi gözardı ederek gerek partimize gerekse işsiz gençlerimize zarar verecek boyuta gelmesini kabullenmemiz mümkün değildir.

“İŞSİZLİKLE KARARLI BİR ŞEKİLDE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bizler siyaset kurumunda gelip geçiciyiz. Görevde olduğumuz süre zarfında halkımızın, özellikle de gençlerimizin geleceğini inşa etmemiz başlıca görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bireysel kariyer hırsı uğruna, gençlerimizin geleceğiyle kimseyi oynatmayız. İşsizlikle kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.

Bizler, istihdam politikasında herhangi bir ayrımcılık yapmayarak, işsizlik sorununu çözmek ve ülkemizi teslim edeceğimiz gençlerin bu adada yaşamasına olanak sağlamak için çalışıyoruz. Ülkenin geleceğinin başka ülkelere kaymasının önüne geçmek, daha güçlü bir KKTC yaratmak, yetişmiş, yetenekli, başarılı gençlerimize iyi bir hayat sunmak için çalışıyoruz.”

Kamu Hizmeti Komisyonu’nda yakın geçmişte yaşanan sorunların, istihdamın önünü tıkadığını ve bu bağlamda kamuya ciddi yaralar açtığını vurgulayan Başbakan Küçük, “Kamuoyunun bu yaşananların bilincinde olması, istihdam yöntemi konusunda sadece kişisel hırs ve çıkarı olan zümreleri harekete geçirmiştir” diyerek, şöyle devam etti:

“GENÇLERİMİZİ İŞ SAHİBİ YAPMAK SUÇSA, EVET BİZ BU SUÇU İŞLEMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”

“Hükümetimiz, verdiği tüm sözlerin arkasındadır. Kararlılıkla hayata koyduğu reformların arkasındadır. Gençlerimizi iş sahibi yapmak suçsa, evet biz bu suçu işlemekten onur duyuyoruz. Ancak yetişmiş, birikimli gençlerimizi sırf bireysel kariyer hırsları uğruna açlığa mahkum etmek isteyen zihniyetler, bunun hesabını gençlerimize nasıl vereceklerdir, bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Hizmete devam; istikrarlı büyümeye devam; yorulmadan, durmadan çalışmaya devam! Attığımız her adım, daha mutlu bir KKTC, daha mutlu bir halk ve daha mutlu bir gençlik içindir.”
Editör: TE Bilisim