Yarışmaya 12 genç ressam 42 eserle katıldı. Seçici kurul üyeleri Ümit İnatçı ve Oya Silbery 7 sanatçının 21 eserini sergilemeye değer buldu.

Yarışmada, 1’inci, 2’nci ve 3’üncü derecelendirmesi yapılmaksızın başarı ödülleri ile mansiyon ödülü verildi.

Buna göre, Burçin Pehlivan’ın “No: 4”, Direnç Betmezoğlu’nun “Leş”, Selma Jasmin Devin’nin “Boğa” isimli eserleri başarı ödülüne layık görüldü.

Kemal Behcet Caymaz’ın “Çocuk Olmak IV” eseri mansiyon ödülü aldı. Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2017, 30 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Başarı ve mansiyon ödülü ile sergileneme hakkı kazanan gençlere ödül ve belgelerinin verildiği dün akşamki törene Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Ersin Tatar, genç sanatçılar ve aileleri katıldı.

Lefkoşa Belediye Orkestrası törende konuklara müzik dinletisi sundu.

Konuşmaların da yapıldığı gecede, jüri üyeleri ile Lefkoşa Belediye Orkestrası’na katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

BEROVA: “ASLOLAN, YARATICILIĞINI ORTAYA KOYMA CESARETİNİ GÖSTEREN GENÇLERDİR”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, törendeki konuşmasında gençleri teşvik etmek adına bu tür yarışmalar düzenlediklerini söyledi.

Berova, “Aslolan, yaratıcılığını ortaya koyma cesaretini gösteren gençlerdir, verdikleri emektir. Gençlerin ürettikleri bizim için değerlidir. Onların bu alandaki başarıları başta bakanlığımız olmak üzere tüm toplumu mutlu ediyor” dedi.

Bakan Berova, gençlerin Kıbrıslı Türkleri dünyaya eserleriyle tanıtacaklarını kaydederek, tüm Kıbrıslı Türk sanatçılara teşekkür etti.

TUNÇALP’DEN GENÇLERE ÇAĞRI: “PROJE YAPIN, YARATICI OLUN”

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Genç Sanatçılar Resim Yarışması’nın 9’uncusunu düzenlemenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kültür Dairesi olarak genç sanatçıların yanında olduklarını vurgulayan Tunçalp, “Hedeflerimiz ve görevlerimiz arasında gençleri teşvik etmek, dünyayla buluşturmak var” şeklinde konuştu.

“Umarım gelecek yıl yarışmaya katılım daha da artar” diyen Tunçalp, gençlere “proje yapın, yaratıcı olun” çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilisim