Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın (LTKB) sponsorluğunda Lefkoşa ve Gazimağusa’nın tarihi ve kültürel yerlerini fotoğraflayan kulüp öğrencileri, bu kapsamda ilk olarak Lefkoşa’nın tarihi dokusunun bulunduğu surlar içindeydi. Gençler, Girne Kapısı, Samanbahçe Evleri, Mevlevi Müzesi, Venedik Sütunu, Mahkemeler, Posta Binası, Büyükhan, Selimiye Cami, Yeni Cami ve Lefkoşa’nın kültürünü yansıtan sokaklarını fotoğrafladı. Kulüp üyeleri öğretmenleriyle birlikte Lefkoşa’nın tarihini öğrenirken, Lefkoşa’nın simgesi olan yüzleri ile de tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.
Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın gençlerin sanatla yakınlaşmasını desteklemek adına katkı koyduğu Fotoğrafçılık Kulübü, Lefkoşa’dan sonra geçtiğimiz haftalarda Gazimağusa’ya da bir gezi düzenledi. 45 kişinin katılımı ile gerçekleşen fotoğraf gezisinde öğrenciler Mağusa’nın zengin kültürü ve tarihini fotoğraflama imkânı buldu. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde,Gazimağusa Limanı’nın görüntülenmesi, Liman surları, St. George Kilisesi, İkiz Kiliseler, Lala Mustafa Paşa Camii, Namık Kemal Meydanı ve Zindanı, Salamis Antik Kenti ve St. Barnabas Manastırı’na ziyaretlerde bulunarak bu yapıları farklı açılardan fotoğrafladı. Gezi boyunca çok olumlu bir havada geçen çekimlerde, öğrenciler farklı çekim tekniklerini uygulayarak cumartesi günlerini verimli bir şekilde geçirme olanağı buldular.

Fotoğraflar Yıl Sonunda Sergilenecek

AML yetkilileri, Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri , Limasol Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Özlem Kavaz Soykan ve birim personeli Şenay B. Murat’ın proje detaylarını görüştükleri toplantıda Şubat tatilinin ardından farklı bölgeleri fotoğraflamaya devam edecek olan Kulübün çektikleri fotoğrafları yılsonu sergisi ile halka sunacakları bilgisi verildi.

Kemaler: “ Gençleri sanatla buluşturan projeler çok değerli”

Bu yıl 75. yılını kutlayan Limasol Bankası kültür ve sanata verdiği desteği bir kez daha gösterdi. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran LTKB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler “Sanatın sorgulayan, farklı ve yaratıcı görüşlerin oluşmasına ilham veren, geleceğin şekillenmesine zemin hazırlayan bir yönü var. Biz de bunun bilinciyle hazırlanan ve detaylandırılan projelere destek vermekten büyük gurur duyuyoruz” dedi. Çekilen ve çekilecek olan fotoğrafları görmek için büyük bir heyecanla beklediğini de sözlerine ekleyen Kemaler, “ bu ve buna benzer etkinliklerde cesaret ve deneyim kazanan gençlerin ileride çok başarılı işlere imza atacaklarına inanıyorum”dedi. Lha
 
Editör: TE Bilisim