Türkiye'de yüksek öğrenim gençlerinden oluşan Genç Barış İnisiyatifi, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret ederek Kıbrıs Sorunu konusunda bilgi aldı. CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Gençlik Örgütü Başkanı Ürün Solyalı ve Genç Barış İnisiyatifi Başkanı Emre Akkaş ile İnisiyatif üyeleri arasında gerçekleşen ziyarette, Kıbrıs Sorunu’nun tarihsel süreci irdelenerek barış görüşmeleri hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Ziyarette konuşan Genç Barış İnisiyatifi Başkanı Emre Akkaş, kendilerinin tüm insanlığın ortak gailesi olan dünya barışının temin edilmesine katkı sağlamak isteyen, insanlığa din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin faydalı olmayı hedeflemiş gençlerin başlattığı bir oluşum olduklarını ifade etti. Başlattıkları proje kapsamında Kıbrıs Sorunu’nun dünü ve bugünü hakkında saha araştırması yaptıklarını söyleyen Akkaş, bu kapsamda Ana Muhalefet Lideri olarak CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.

YORGANCIOĞLU: DÜNYANIN EN KÖKLÜ SİYASİ SORUNU

Ziyarette konuşan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, barış için akademik çalışmalar yapan böylesi bir inisiyatifi ile görüşmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Dünyanın en köklü siyasi sorunlarından birisinin Kıbrıs Sorunu olduğuna değinen Yorgancıoğlu, uzun bir müzakere süreci yaşanmasına rağmen halen daha adada bir çözüme ulaşılmadığını dile getirdi.

CTP olarak kuruldukları günden itibaren Kıbrıs sorununda iki toplumlu, iki bölgeli, federal bir çözümü savunduklarını vurgulayan Yorgancıoğlu, yıllardan beridir bu hedefe ulaşabilmek adına mücadele verdiklerini ifade etti.

Yaşanan sorunun bir çözüme ulaştırılamamasında her iki tarafın da sorumluluğu olduğuna değinen Yorgancıoğlu, tarihsel süreçte sorunun çözümüne en yakın olunan dönemin Kıbrıs'ın AB'ye katılım sürecinde yaşandığına değindi. Şu anda müzakerelerin durduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, güneydeki başkanlık seçimlerinden sonra yeniden müzakere sürecinin başlatılarak bir sonuca ulaşması için ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaklarını dile getirdi.

 

Editör: TE Bilisim