Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Siyasi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ulvi Keser Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi hakkında açıklamalarda bulundu Keser, birbirinden farklı kültürü içinde barındıran, tarihi yer olan Surlariçi’nde eğitim alacak öğrencilerin, mezun olduklarında kariyerlerine büyük bir avantaj ile başladığına dikkat çekti. KAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ulvi Keser, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakultesi altında ‘’Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’’ 4 yıllık eğitim veren, etik ve evrensel değerlere sahip, toplumsal sorunları Siyaset Bilimi çerçevesinde çözme yeteneğine sahip, öz güveni, örgütleme becerisi olan, İngilizce diline hakim, Siyaset Bilimciler yetiştirmek; mezuniyet sonrasında ülke ve dünya ortamında çalışabilecek kalitede bir eğitim ve öğretim vermektir diyerek altını çizdi.

DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ

Dünya standartlarına uygun Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü ve öğrencilerin teorik bilgiler yanında pratik bilgileri ile de dünyanın her yerinde görev almasını sağlamalarını amaçladıklarını belirten Keser, KAÜ’nün vizyon olarak benimsediği, öğrencilere ‘’tüm devlet daireleri, bankalar, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri, araştırma kurumları, siyasi partiler ve medya kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, araştırma merkezleri ve büyük özel şirketler için iş ve kariyer olanakları sağlamanın önemine değinirken,‘’Siyasal Bilimler Fakültesine gösterilen yoğun ilgi bizi memnun etmektedir. Öğrenciler genelde tam bilinçle fakülteye gelmiyorlar, bizler Kıbrıs Amerikan Üniversitesi olarak öğrencilerimiz ile çok ilgiliyiz” dedi.

MÜFREDAT TAMAMEN İNGİLİZCE

KAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü uluslararası eğitim olanakları, tamamı İngilizce uygulanan müfredatı ve alanlarında uzmanlaşmış öğretim görevlileri ile mezunların kariyerlerine büyük bir avantaj ile başladığını dikkat çeken Keser, Eğitim dilinin tamamen İngilizce olmasının öğrencilerin avantajına olduğunun altını çizerek önemini vurguladı.

Editör: TE Bilisim