Geçitkale’de, Türkiye  Cumhuyriyeti Kalkınma  ve İşbirliği Ofisi, Geçitkale Belediyesi öz kaynakları ve sponsorların katkısıyla yapılan eserlerin toplu açılışı dün akşam gerçekleştirildi.

Geçitkale Kasaba Meydanı, Çamlıca Kültür Evi, Mehmet Aybar Geçitkale Belediye Kreşi, Çınarlı ve Mallıdağ Parkları düzenlenen toplu törenle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Geçiştkale’ye kazandırılan eserlere katkı koyanları kutlayarak, eserlerin yapılması yanında,   olduğu gibi korunmasının da çok önemli olduğunu kaydetti.

Akıncı, sanat eserleri konusunda Lefkoşa’da Arabahmet’te  kötü örneklerin yaşandığını belirterek,  “sanat eserlerini gözümüz gibi koruyalım, sanata, sanatçıya ve eserlerine  değer verdiğimizi dosta düşmana gösterelim” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da,  köylerin kente dönüşümündeki en önemli göstergelerden birinin meydanlar olduğuna işarete ederek  Geçitkale’nin de artık bir meydana,  heykele, çocuk parkına, kreşe ve gençlik merkezine kavuştuğunu kaydetti.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da “Seçimlik değil, geleceğe yatırım yaptık” diyerek  hayallerine emin adımlarla yürüdüklerini belirtti.

Öztaş 2017 yılı itibarıyla Geçitkale’nin çekim merkezi haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından 5 projenin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Tören açılışı gerçekleştirilen projeleri  anlatan sine vizyon gösterisi ile devam etti.Açılış töreni dans gösterileri ile son buldu.

Editör: TE Bilisim