İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği (İSG-BİR), devlet denetimi ya da iş kazası olmasını beklemeden, işletme ve çalışanların güvenliği için çok geç olmadan risk değerlendirmesi yaptırarak çalışanlarını eğitmeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda işverenlere çağrı yaptı.

İSG-BİR, Taş Ocakları Vakfı (TAŞOVA) ile ortak bir etkinlik düzenleyerek, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları ile Çalışma Dairesi müfettişlerine yönelik eğitim programı sundu.

İSG-BİR adına başkan Uğur Ergün tarafından yapılan yazılı açıklamada, koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasının işyerlerinde mal ve çevre ile özellikle can güvenliği açısından elzem olduğu belirtildi.

Ergün, ülkede yeterli bilinç uyanmadığı, ayrıca devlet tarafından yeterli ve etkili denetim yapılmadığı için işyerlerinin işçiler, vatandaşlar ve çevre için tehlike arz ettiğini kaydetti.

Taş ocaklarının faaliyetlerinin doğası gereği inşaat işkolu gibi en tehlikeli iş kollarından birisi olduğunu ifade eden Ergün, taş ocaklarına yönelik ruhsat uygulamasının çok önemli ve güzel bir adım olduğunu, ancak uygulama konusunda devlete çok ciddi sorumluluk düştüğünü ve bir an önce ciddi ve programlı denetimlere başlanması gerektiğini bildirdi.

Kıbrıs Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliğinde 14 Ocak tarihinde gerçekleşen eğitim programında katkısı bulunan tüm kesimlere teşekkür eden Ergün, “Bu vesile ile İSG-Bir olarak devlet denetimi ya da kaza olmasını beklemeden işletme ve çalışanların güvenliği için çok geç olmadan risk değerlendirmesi yaptırarak, çalışanlarını eğitmeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda tüm işverenlerimize de çağrımızı yineleriz. Sağlıklı ve kazasız günlere” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim