Tabletler Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ve KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar'ın da katıldığı etkinlikle Okul Müdürü Emirali Evcimen'e teslim edildi.
Bakan Dinçyürek etkinlikte yaptığı konuşmada, özel eğitim gereken bireylerin özel bir ilgi ile eğitim ve sosyal ortamlarının oluşabilmesi adına çaba sarfedilmesi gereken bir konu olduğunu belirtti.
Özel eğitim ile ilgili yasa çalışmasının meclisin komitesinde olduğunu anımsatan Dinçyürek, en büyük beklentilerinin bu çalışmanın meclisin gündemine gelmesi ve yasalaşması olduğunu söyledi.
Gazimağusa 18 Yaş altı Özel Eğitim Merkezinin ihtiyaç olarak talep ettiği tabletleri okula kazandırmak adına KKTC Telsim ile bir işbirliğine gittiklerini ifade eden Dinçyürek, öğrencilerin eğitim becerilerin geliştirilmesi , farkındalık yaratma ve eğitim teknolojilerinin çağdaş normlarda okulda yer alabilmesi için bu tür girişimlerin önemli olduğunu vurguladı.
Dinçyürek, Okul yetkilileri ve KKTC Telsim ile işbirliği içerisinde okulun eğitim kalitesini daha da yukarı çekebilmek için neler yapılabileceğine dair bir toplantı gerçekleştirdiklerini de söyleyerek işbirliği nedeniyle KKTC Telsim'e teşekkür etti.

TANPINAR: "KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK"
KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da konuşmasında bu tür katkılarla birlikte özel eğitim gören bireylerin toplumla daha yakın kaynaşmasına katkı yapılabileceğini ifade etti.
Bu farkındalığın yaratılması adına kurum olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı kendileri için bir görev addettiklerini belirten Tanpınar, özel eğitim merkezlerinin iyi standartlarda hizmet verebilmesi için ellerinden gelen katkıyı yapmayı sürdüreceklerini söyledi.
Teknolojinin eğitim aşamasında son derece önemli olduğunu vurgulayan Tanpınar, teknoloji kullanılarak verilen eğitimin daha hızlı kazanımlar oluşturabildiğini belirtti.
Etkinlikte Bakanlık Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel ile KKTC Telsim Kurumsal İletişim Yöneticisi Nil Zorlu Atai de hazır bulundu.

 
Editör: TE Bilisim