Sucuoğlu,   konuyla ilgili açıklamasında, acil vakaların Mağusa’dan Lefkoşa’ya gönderildiğini ifade ederek, ameliyat sonrası hastaların tekrar geri götürüldüğünü savundu.

“İhale yeni sonuçlanıyor” diyen Sucuoğlu, hastanenin toplamda yaklaşık 5 ay ameliyathanesiz kalacağını iddia etti.

“TÜRKİYE’NİN HASTAHANE YAPMA İSTEĞİ REDDEDİLDİ”

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi hakkında da konuşan Sucuoğlu, hastanenin çok eski olduğunu ve doktor, çalışan ve hastaların, hastaneye geldiği zaman motivasyonlarının düştüğünü söyledi. 

Türkiye’nin dövizin düşük olduğu zamanda 2 Milyar 300 Milyonluk yatırım yapıp hediye etmek istediğini, bu hastaneyi yaparken de ülke içindeki malzemelerin kullanılacağını savunan Sucuoğlu, “Şehir hastaneleri bize uymuyor” gerekçesiyle teklifin reddedildiğini ileri sürdü.

“TURİZM  EN KÖTÜ DÖNEMİNDE”

“Turizm, son 4-5 yılın en kötü dönemini yaşıyor” diyen Sucuoğlu, turizmde çöküşün hızlı bir şekilde yaşandığını iddia etti.

“YÜKSEK ÖĞRENİM KIRMIZI ALARM VERİYOR”

Yüksek öğrenimin de bir başka sorun olduğunu savunan Sucuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Turizmin dışında yüksek öğrenim de kırmızı alarm veriyor. Şu anki öğrenci sayısı 72 bin. Bunun 59 bini kayıt altında. 12-13 bin öğrenci kayda gelmedi, 17 bin öğrenci de okulu dondurdu, öğrenci azalıyor, yani yüksek öğrenimde de sıkıntıya doğru gidiyoruz.”

“ERCAN HAVALİMANININ İŞLETMECİSİNDEN 20 MİLYON ÇEKİLDİ”

Her gün zam yapıldığını, gelirlerin yerinde sayıp giderlerin arttığını iddia eden Sucuoğlu, ekonomik program yapılmadığı için yatırımın gelmediğini savundu ve “Ercan Havalimanının işletmecisinden 20 Milyon çekildi, şirket sahibi de ‘memurun maaşını ben ödüyorum’ diye övünüyor, gelecek ay ne olacak, sürekli borçlanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim