Gazimağusa Belediyesi, sorumluluğu dışında olan ancak hayati önem arzettiği için görev bilinciyle yaklaştığı aydınlatma sorunlarının giderilmesi için önemli noktalarda çalışma yapıyor. Şehrin aydınlatma olmayan karanlık noktalarının tehlike yaratmaması için yapacağı çalışmalara Tuzla kavşağından başladı. Gazimağusa Belediyesi, Polis genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre 1 ölümlü kaza, 1 ağır yaralanmanın olduğu kaza, 8 ağır hasarlı kaza ve çok sayıda küçük kazanın meydana geldiği noktaya yeni aydınlatma sistemi kurdu. Gazimağusa Belediyesi Bayındırlık Şubesi’nin eski Lefkoşa yolu üzerinde Tuzla Kavşağına kurduğu yeni aydınlatma sistemiyle bu noktada uzun bir süreden beridir karanlık olduğu için yaşanan trafik güvenliği riskini minimuma indirdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, şehir için önemli olan aydınlatmayla ilgili sıkıntılar olduğunu, şehir içindeki aydınlatmalarla ilgili elektrik kurumu ile temas içinde olduklarını, karanlık olan yerlerle ilgili şikayetler geldiğini, aydınlatmanın sorunlu olduğu yerlerin bir kısmını tamir edeceklerini, ancak bütün aydınlatmaların kurumun sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Arter, yeni yaptıkları çalışmayla, karanlık bir kavşak olduğu için tehlike arzeden eski Lefkoşa Yolu üzerindeki Tuzla kavşağına yeni bir aydınlatma ekipmanı kurduklarını söyledi. 
Editör: TE Bilisim