Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Toplu İş Sözleşmesi’ne Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Sendika Başkanı İbrahim Arıkel imza koyarken, bazı sendika yönetim kurulu üyeleri de törende hazır bulundu. Çalışanların tümünün özlük haklarını eşit şekilde koruyacak Toplu İş Sözleşmesi kapsamında çalışanlara aile yardımında, kök ücretlerde, bayramlık ve sağlık ödeneklerinde, vezne ödeneğinde, üniversite yardımında belli oranlarda artış verildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter imza törenindeki konuşmada, Gazimağusa Belediyesi’nde örgütlü Mağusa Türk Genel İş Sendikası ile 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihlerini kapsayacak toplu iş sözleşmesinde imza aşamasına geldiklerini, belediye çalışanlarının emeğinin hem kendileri hem tüm Gazimağusa için önemli olduğunu ifade etti

Arter, “Tüm Mağusa’nın kahrını çeken çalışanlarımızın hak ettikleri ücreti almaları lazım. Bu yaklaşımla görüşmeleri sürdürdüm, alın terinin değerini vermek çok önemlidir. “dedi.

Arter, hem çalışmalarda sıkıntı yaşanmaması hem çalışanların motive edilmesi için bu hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini, karşılıklı olarak gösterilen hassasiyet sonucunda toplu iş sözleşmesinde imza aşamasına geldiklerini ifade etti.

Diğer bir hassas konu olan ve yıllardır konuşulan taşeron konusuna bu yılın başında noktayı koyduklarını ve Mayıs ayında 70 civarında taşeron işçiyi belediye bünyesine kattıklarını ifade eden Arter, bu çalışanların da sendikal haklarını alacaklarını belirtti. Arter, önemli olanın uyumlu bir çalışma olduğunu, belediye meclisinden oy birliğiyle geçirdikleri yeni toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek, hem çalışanlara hem sendika yönetimine teşekkür etti.

ARIKEL

Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı İbrahim Arıkel de, Belediye Başkanı İsmail Arter ile görev süresinde 2. Toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını, hem önceki hem yeni toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında kendilerine gösterdiği samimiyet ve çalışanların haklarını aldıkları için Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim